11x Fijne hotels in het centrum van Den Bosch

Aan fijne hotels in het centrum van Den Bosch hebben we geen gebrek. Voor een weekendje weg in Den Bosch is er ruime keuze tussen appartementen, knusse Bed & Breakfasts en luxe hotels. Allemaal centraal gelegen in het centrum of in een rustige wijk aan de rand.

Hotels in het centrum van Den Bosch

Het centrum van Den Bosch is historisch, knus en authentiek met alles binnen loopafstand. Ontdek de idyllische wijkjes, smalle straatjes en fijne hotspots tijdens een weekendje weg in Den Bosch.

Lees ook: 5x Lekker Lunchen in Den Bosch

1. Uylenhof Hotel

Uylenhof Hotel hotels in het centrum van Den Bosch

Net voorbij Auberge de Veste en Wijnwinkel Proef vind je het Uylenhof Hotel. Het hotel ligt gelegen in de idyllische Uilenburg en is toch wel één van de fijnste hotels in het centrum van Den Bosch. Uylenhof Hotel heeft 8 luxe, ruime hotelappartementen in boutique-stijl. Daarnaast wordt een heerlijk ontbijtje gewoon aan de deur gebracht op de afgesproken tijdstip.

Uylenhof Hotel: het ultieme thuisgevoel tijdens je weekend weg

PS. Er zit ook een hairstudio bij het hotel. Kan er meteen een nieuw kapseltje worden aangemeten!

2. Boutique Hotel B&B De Blauwe Pauw

Aan de rand van het centrum aan Hinthamereinde ligt Boutique Hotel B&B De Blauwe Pauw. Het hotel heeft 6 ruime kamers op de eerste en tweede verdieping van het pand. Dit statige herenhuis heeft geen lift, maar dat doet niets af aan de ervaring. Onafhankelijks reviews geven het hotel namelijk gemiddeld een 9,6!

3. Boutique Hotel The Duke

De 10 kamers van Boutique Hotel The Duke hebben stuk voor stuk uizicht op onze geliefde Sint Jan’s Kathedraal. Het hotel ligt aan de bruisende Kerkstraat in Den Bosch. In het pand zit ook een City Gym, waar gasten gratis mogen sporten.

Boutique Hotel The Duke Den Bosch: ” Be My Guest”

4. Appartement Loft73

Loft 73 hotels in het centrum van Den Bosch

In één van de smalle straatjes in het centrum van Den Bosch ligt Appartement Loft73. Rustig, maar toch in het hart van de stad. Verwacht bij Loft73 twee slaapkamers, luxe badkamer met inloopdouche en een binnenplaats. Vooral leuk zijn de ontbijtmand die je voor de volgende ochtend zelf kunt samenstellen. En het kussenmenu voor bijvoorbeeld zijslapers en buikslapers!

Trendy B&B Appartement LOFT73 Den Bosch

5. Boutique Hotel Nieuw Uilenburg

Ook weer gelegen in de romantische Uilenburg is daar Boutique Hotel & Atelierr Nieuw Uilenburg. De 4 kamers zijn stijlvol ingericht en hebben allemaal een eigen thema. De Atelier is een plek waar creatieve ondernemers kunnen samenkomen, maar is meteen ook de ontbijtruimte.

6. Bed & Breakfast Achter de Kan

bed-and-breakfast-achter-de-kan-den-bosch

Bij Bed & Breakfast Achter de Kan slaap je in sfeervolle kamers in een rustig gedeelte van de stad. In een zijstraat van de Vughterstraat vind je deze mooie B&B. Ontbijten doe je bij Café Buurt om de hoek van de B&B. Maar er is ook een gezamelijke keuken. Met mooi weer kun je hier genieten van het dakterras met uitzicht over de Bossche Broek.

Bed & Breakfast Achter de Kan – Vughterstraat Den Bosch

7. Hotel Julien

Dichtbij het Centraal Station ligt Boetiekhotel Julien in een monumentaal gebouw in neo-renaissancestijl. Er zijn verschillende kamertypes beschikbaar voor 2 tot en met 4 personen. Met het treinstation aan de ene zijde en winkels, restaurants en cafés aan de andere zijde heeft Hotel Julien een ideale ligging.

8. Kloosterhotel de Soete Moeder

de Soete Moeder hotels in het centrum van Den Bosch

Tussen het centrum en het meer De IJzeren Vrouw ligt Kloosterhotel de Soete Moeder. Een fijne, rustige locatie met de binnenstad op 5 minuten loopafstand. Het hotel en de kamers hebben knipoog naar het voormalige nonnenklooster. De kapel is nog steeds in gebruik voor vergaderingen en bruiloften. Maar wat vooral fijn is, is de grote tuin waar je in de zomer ook terecht kunt voor een lekkere lunch of diner!

Slapen bij Kloosterhotel de Soete Moeder in Den Bosch

9. Bossche Suites

Hotel Bossche Suites heeft 2 statige panden in de binnenstad, in de Verwersstraat en de Stationsweg (waar ook Hotel Julien & MonQui gelegen zijn). De suites hebben ieder een uniek thema en inrichting. Sommige kamers kijken uit op rivier De Dommel, of hebben een balkonnetje en torentje met uitzicht.

Het pand in de Verwersstraat is een steenworp verwijderd van het Museumkwartier. Hier vind je één van de grootste musea van Nederland. De kamers in dit historische pand zijn comfortabel en ruim ingericht. Met een uitzicht op de Sint Jan’s Kathedraal is het toch erg fijn wakker worden hier!

10. Hotel ‘t Keershuys

Hotel-s-Keershuys-kamer hotels in het centrum van Den Bosch

In het bruisende gedeelte van de Uilenburg, heeft ‘t Keershuys beneden een bistro en boven een hotel. Het ontbijtje wordt dan ook beneden in de bistro geserveerd. De kamers zijn stijlvol ingericht en hebben Auping-bedden. Na een fijne nachtrust stap je hier zo de levendige binnenstad in!

Boutique hotel ‘t Keershuys op de Uilenburg

11. MonQui Boutique Hotel

MonQui is meer dan alleen een boutique hotel. Het is namelijk ook een winkel, lunch spot, vergaderruimte en werkplek. De twee hotelkamers zijn ideaal voor een zakelijke trip of een weekendje weg in Den Bosch. Zowel het station als de binnenstad zijn op 3 minuten loopafstand.

Zelf zijn we ontzettend fan van de 11 die in deze blogpost staan. Maar in dit lijstje staan lang niet alle accommodaties die Den Bosch te bieden heeft.

Wil je meer lezen over leuke hotspots voor een weekendje weg in Den Bosch? Kijk dan hier:


Volg Den Bosch City Blog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!
facebook.com/denboschcityblog
instagram.com/denboschcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

Categories: Slapen

Danielle van den Berg

Hoofdredacteur DenBoschCityBlog.nl | Eigenaar Studio Dani | Content creator Coco Dee Wanderlust…

Google+