6x Hotspots op de Tramkade in Den Bosch

De Tramkade in Den Bosch is op zichzelf al een Bossche hotspot! Overal waar je kijkt vind je toffe street art en hippe zaakjes. Laten we snel even een aantal hotspots op een rijtje zetten, want over een paar jaar zal de Tramkade op de schop gaan.

Tramkade in Den Bosch

De Tramkade in Den Bosch is een stukje gebied vlak naast het treinspoor en net buiten het centrum. Het is een oud fabrieksterrein wat nu is uitgegroeid tot een culturele hub. Er wordt hier gewerkt, gedanst, gegeten en het is dé plek in Den Bosch voor toffe events. We schreven er al ooit een stukje over voor NS favourites. Hoog tijd om hier ook wat extra liefde aan de Tramkade te geven!

Tramkade-in-s-Hertogenbosch-Funpark

1. Van Aken

Restaurant Van Aken is onderdeel van het Werkwarenhuis. In deze roze fabriek eet en drink je tussen de designcollectie van Social Label. Denk aan servies, meubels en andere toffe items van verschillende ontwerpers. Sinds 2019 werkt Van Aken met pop-up chefs. Zo kunnen chefs een maand lang de keuken overnemen en kunnen wij weer genieten van lekkere gerechten.

Helemaal stil zitten ze niet bij het Werkwarenhuis. De caravan heeft inmiddels een nieuwe look en er zijn regelmatig Club W livestreams. Houd de IG in de gaten voor updates!

Werkwarenhuis Van Aken

2. Espressobar Da Silva

Da Silva is een restaurant en espressobar op de Tramkade. De gerechten op hun lunch- en dinerkaart hebben een Portugese twist. Daarnaast geven ze ook workshops en kun je de kneepjes leren van één van hun baristi.

Hou de website van Da Silva in de gaten voor take away opties tijdens de covid-19 periode!

3. Barkade

Barkade is als een speeltuin voor volwassenen! Hier speel je old school arcade games, zing je karaoke in een karaoke booth en eet je Aziatische comfort food. Need we say more?

Ook bij Barkade kunnen er tijdens deze periode gewoon gerechten worden besteld voor thuis. Check de website voor meer!

Lees onze blog over Barkade hier!

Barkade den bosch

4. Bossche Brouwers aan de Vaart

Je raadt het al: Hier wordt gewoon bier gebrouwen. Een uit de hand gelopen hobby werd een echte business. Ook staan hier geregeld live bands, comedians and theatergroepen op het podium. Bij de Bossche Brouwers kun je zelfs een workshop bier brouwen doen!

Steun de Bossche Brouwers door een #helpdehoreca cadeaubon te kopen. Bekijk hier hoe je ze een beetje extra liefde kunt geven!

5. Events in de Kaaihallen

In de Kaaihallen werden vroeger diervoeders gemaakt. Nu is het de perfecte locatie voor een klein evenement. Maak de combinatie met het buitenterrein en een zonnetje, dan heb je de juiste ingrediënten voor een festival. Zo zoeken de organisatoren van onder andere Losjes, De Coalitie en Smèrrig elk jaar dit terrein weer op voor een goed feestje!

Het festivalseizoen 2020 kunnen we wel op ons buik schrijven. Geef Losjes wat extra liefde via hun FB hier. Ook de jongens van Smèrrig hebben hun festivals moeten annuleren. Bekijk hun persoonlijke bericht hier!

Losjes Wintercircus Tramkade

6. De Bossche Kraan ~ Bijna open!

De aller- allernieuwst aanwinst van de Tramkade: De Bossche Kraan. Slaap 12 meter hoog boven de Dieze in een heuse hijskraan. Je hebt het paleisje meteen ook voor jezelf, want het is de enige kamer beschikbaar. En dan nu het allerleukste foefje, je kunt de hijskraan zelf bedienen! Gewoon, voor als je even een ander panorama uitzicht wilt hebben.

Tramkade in Den Bosch - Bossche-Kraan

Tramkade street art

Voor toffe street art in Den Bosch is de Tramkade de ideale spot! De oude silo’s zijn een echte eye-catcher, maar ook de Havendijk, de Havendwarsstraat, het WSC Skatepark en de Bosschdijkstraat mogen niet overgeslagen worden.

Tramkade in Den Bosch Street art 1
Tramkade in Den Bosch street art 2

Andere toffe hotspots in de buurt

De Tramkade is maar een klein gedeelte van de Bossche Spoorzone. Andere toffe hotspots in de buurt zijn:

  • de onder lokals bekende Willem Twee. In de oude sigarenfabriek is er ruimte gemaakt voor een poppodium, kunstruimtes, flex werkplekken en een café. Voorlopig is Willem Twee gesloten. Mocht je al een ticket hebben, help dan door deze te bewaren.
  • de Verkadefabriek, tegenover de Willem Twee. Hier zat vroeger ook al een fabriek, maar dan voor koekjes. Met 2 theaterzalen, meerder filmzalen, een café/restaurant en een clubzaal mogen zij zichzelf terecht een culturele ontmoetingsplek noemen. Ook de Verkadefabriek is gesloten, maar stil zitten staat niet in hun woordenboek. Doe bijvoorbeeld mee aan de online quiz in mei of word supporter!
  • de 2 jaar oude sportschool TrainStation. Dit kleinschalige trainingscentrum ligt tussen het spoor en de Verkadefabriek. Trainstation is niet geopend voor groepen, maar kunnen nog wel personal training geven! Vraag gewoon nu een gratis proefles aan.

Kijk voor meer leuke tips en hotspots ook even naar onze andere lijstjes:
10 x afhalen / thuisbezorgd in Den Bosch
5x Lekker Lunchen in Den Bosch
9x Ontbijten in Den Bosch


Volg Den Bosch City Blog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!
facebook.com/denboschcityblog
instagram.com/denboschcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

Pinterest Pin

Pinterest Tramkade Hotspots
Danielle van den Berg

Hoofdredacteur DenBoschCityBlog.nl | Eigenaar Studio Dani | Content creator Coco Dee Wanderlust…

Google+