Artisan is nu restaurant Aarde

1

Chef-kok Laurens Frans had er na jarenlang traditioneel Frans koken in zijn culinaire restaurant Artisan genoeg van: hij wilde iets anders. Dingen maken die hij zelf écht lekker vindt. Samen met zijn partner Lonneke en compagnon Bo Raynor (26) stapten ze over op een nieuw concept: restaurant Aarde, waar een mengeling van verschillende keukens te proeven is en waar duurzaamheid een belangrijk speerpunt is.

Een groot deel vegetarisch

De gerechten zijn voor een groot deel gemaakt met biologische streekproducten. Ruim de helft van de kaart is vegetarisch, al wordt daar niet de nadruk op gelegd, zo zeggen ze. ‘Een vegetariër moet ook een vleeseter mee kunnen nemen.’ Op de kaart staan gerechten als poke bowl, verschillende salades, soepjes, een groentetaartje, fish pie, ramen noodles, pasta’s en burgers, waaronder een groenteburger. Er zijn ook verschillende bijgerechten zoals wokgroenten en aardappelgratin. Je moet deze wel zelf bestellen, want van ze houden hier niet van voedselverspilling. Eigenlijk bepaal je helemaal zelf hoeveel je wilt eten en in welke samenstelling of volgorde. Alles is mogelijk. Verder zijn alle frisdranken, op de cola na (‘er is simpelweg nog geen goede natuurlijke variant van cola’), biologisch en vrij van E-nummers.

Als wij daar op een donderdagavond gaan eten, vinden we het heel moeilijk om te kiezen, alles klinkt even lekker. Uiteindelijk kiezen we als voorgerecht voor de poke bowl (neem deze zeker) en de mosterdsoep (de lekkerste die wij ooit hebben gegeten). We genieten ons suf. Als hoofdgerecht gaan we voor de Aarde burger en de Amerikaanse Aarde (een pita met pulled pork) en ook dat smaakt meer dan goed. Een dessert gooien we er ook nog achteraan; we delen een chocolademousse, al twijfelden we nog even over Tony Chocolony als toetje (ja, dat staat echt op de kaart!!). We sluiten af met een lekkere koffie en chai latte (met een mini Tony Chocolony) en gaan met een heel voldaan gevoel naar huis.

Het mooiste terras

Het interieur van Aarde (van de stijl van Artisan zie je niet veel meer terug) is ook bijzonder; bijna alles (zoals de tafels en kasten) is gemaakt van gerecycled hout en bovendien zelf in elkaar gezet door Laurens en familieleden. Er hangt een knus sfeertje, en dan hebben we het nog niet eens over het terras gehad. Aan de achterkant van het pand (net voorbij de aparte ruimte voor grote groepen) zit misschien wel een van de mooiste terrassen van de stad, waar de muren bedekt zijn met druivenranken en je zicht hebt op de top van de Sint-Jan. Helaas was het nu nog te koud, maar hier zul je ons in de zomer zeker een keer terugzien! Ik heb meteen m’n moeder gebeld om haar over Aarde te tippen voor het jaarlijkse etentje met sportvriendinnen en het in m’n eigen vriendinnen WhatsApp-groepie gegooid. Want ja: hier moet je gewoon echt een keer gaan eten.


Er is een aparte ruimte voor groepen

Wat: Restaurant Aarde

Waar: Verwersstraat 24, 5211 HW, Den Bosch

Openingstijden: di t/m za 12:00-00:00

Contact: info@restaurantaarde.nl, www.restaurantaarde.nl, 073-6149487.

Categories: Diner,Eten & drinken

1 reactie

  1. Pingback: 5 Restaurants met een binnentuin

Leave A Reply

Google+