Bij Bistro Borage proef je de hele wereld

1

We moeten eerlijk zijn: De Bossche Eetkaemer was altijd een van de restaurants in de Korte Putstraat die een beetje aan onze aandacht ontsnapte. Dat terwijl het toch midden in en in een van de mooiste panden van de in de straat lag; tussen ‘t Pantoffeltje en Onesto. Maar toen er laatst ineens een andere naam op de gevel stond, viel het ons meteen op. Bistro Borage is de naam van deze nieuwe hotspot en er is duidelijk weer volop leven in de brouwerij.

Werelds

Dat ze bij Bistro Borage (Borage is de naam van een komkommerkruid, oorspronkelijk afkomstig uit het Middenlandse Zeegebied) weten wat goed eten is, daar waren we al vrij snel zeker van. Het is namelijk van dezelfde eigenaren als van het toprestaurant Le Meridien, iets verderop in de Korte Put. Ze hebben voor Bistro Borage een heel ander concept bedacht, een concept dat draait om wereldse keukens.

     

Op de kaart staan gerechten uit allerlei landen in de wereld. Op het eerste oog hebben de gerechten niks met elkaar te maken, maar het maakt het maken van keuzes wel verdraaide overzichtelijk. Je hoeft eigenlijk alleen maar te bedenken of je vandaag de dag meer in een Japanse of een Franse vibe zit. Of Marrokaans, Syrisch, Nederlands, noem maar op. Het restaurant zelf ademt een oosters sfeertje: veel kleur, veel goed doordachte details, zoals vazen, wandkleden en kleurrijke posters. Het is allemaal een beetje mysterieus, op een goede manier. Op de tweede verdieping, waar je via een smalle trap komt, bevindt zich trouwens nog een private dining room. Leuk met vrienden, voor de 90-jarige verjaardag van oma maar natuurlijk ook voor een zakelijk diner.

Mezzes

Wij zitten aan een gezellig tafeltje op de eerste verdieping dat op de eters op de begane grond kijkt en kiezen als voorgerecht voor het plateau met “Wereldmezzes”, zeven hapjes uit alle hoeken van de wereld. Onder andere falafel, varkensspek met een wasabimayonaise, een kofte van gamba, baba ganoush van aubergine en een mini-tortilla met steak tartare worden ons voorgeschoteld. Stuk voor stuk heel smakelijk; onze favorieten zijn toch wel het varkensspek, de baba ganoush en de kofte.

Daarna gaan we allebei voor nog een voorgerechtje omdat we graag ruimte overlaten voor een mogelijk toetje. Er staan echter ook gewoon volledige vis- en vleesgerechten op de kaart. We kiezen voor Italië en Marokko: carpaccio met basilicumpesto en truffelcrème en zalm met parelcouscous en een mintsausje. De carpaccio is zoals ie hoort te zijn, de zalm heeft smaken die wij in elk geval nog niet echt kenden. Aanrader!

      

Van de desserts worden we ook blij: red velvet cake en tarte tarin met karamel. De vriendelijke mensen in de bediening komen steeds even checken of alles naar wens is maar zonder dat het irritant wordt. Van stress of onkunde is geen sprake; alles loopt op rolletjes.

Jep, wij hebben een fijne avond gehad; goed en vooral heel divers eten, een prettig sfeertje en een mooie setting (en een fijn terras in de zomer natuurlijk!). Bistro Borage is volgens ons net weer even anders genoeg om een vast plekje in de Korte Put te veroveren.


Wat: Bistro Borage

Waar: Korte Putstraat 9, 5211 KP Den Bosch.

Openingstijden: Ma: 17:00 – 22:00, Di t/m zo 12:00 – 22:00 | Zat 12:00 – 22:30 |

Contact: info@bistroborage.nl, www.bistroborage.nl

 

Categories: Diner,Eten & drinken

1 reactie

  1. Pingback: Restaurantweek maart 2020: Wie doen in Den Bosch mee?

Leave A Reply

Google+