Den Bosch Paas Weekend Guide voor 30 maart – 2 april

0

Beste (Bossche) paashazen, beunhazen, paas-haters en paas-lovers!

Jawel lieve mensen, het Paasweekend staat weer voor de deur! Hedde gullie de eitjes al verstopt? Pasen kent één groot voordeel: het weekend is extra lang. Zoek je deze dagen nog fijne alternatieven voor de Paasbrunch bij de schone familie of het eieren schilderen met de kids? Dan hebben we goed nieuws voor je: er is zat te beleven (en te vreten, dat ook). Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet.

Ontbijten en brunchen met Pasen

Op alle dagen van het jaar nemen de meeste mensen amper de tijd voor een fatsoenlijk ontbijt (mueslireep naar binnen en gaan), maar er is één uitzondering: Pasen. Dan willen we ineens allemaal verse croissantjes met jam en zacht gekookte eitjes met een gekleurde schaal. En gaan we uren op onze reet zitten om alles naar binnen te stoppen wat voor onze neus staat. Met je familie om je heen natuurlijk, dat is dan wel weer fijn. Nou kun je dat allemaal zelf in elkaar gaan lopen draaien (oma zal trots zijn), maar je kan in Den Bosch dit weekend op genoeg plekken terecht waar het  Paasontbijt of een wat latere Paasbrunch vóór je wordt gemaakt.

 • De Kaserne: Op eerste en tweede Paasdag serveert De Kaserne zowel een Paasbrunch (van 10:30-13:00) als een driegangen Paaslunch (van 13:00-15:00). Prijs voor de brunch is € 22,50, voor de lunch betaal je € 37,50.
 • Cafe de Unie en Bodega: Vanaf 12:00 tot 17:00 kun je bij Cafe de Unie en Bodega terecht voor een Paasbrunch, met soep, asperges en broodjes. Kosten: € 22,50 p.p. Voor kinderen betaal je € 7,50 en die mogen ook nog eieren zoeken. Wel reserveren, want vol=vol.
 • De Lachende Vis: Buiten de stad kun je onder andere terecht bij De Lachende Vis voor een lekker brunchbuffet. En…je wordt ontvangen met een glaasje bubbels! Volwassenen € 27,50, kinderen t/m 10 jaar € 14,50.
 • Brasserie Cé: Meer oren naar een High Tea of Afternoon Tea? Dat kan bij Brasserie Cé (in Hotel Central), van 14:00-16:30 op zowel Eerste als Tweede Paasdag. Prijzen zijn €18,50 voor de High Tea en €25,- voor de Afternoon Tea.
 • Bowling- en Partycentrum Maaspoort: Bowlen en brunchen op één middag, beter wordt het niet! Bij Bowling- en Partycentrum Maaspoort kan het tussen 12:00 en 15:00. De brunch is onbeperkt en voor de kinderen is er een zoektocht naar het gouden ei. Kinderen: €17,50, volwassenen: €24,50.
 • Koudijs Café: De Koudijsfamilie pakt voor de Paasbrunch uit met een hip gedekte tafel, eggs any style, lekkere broden met biologisch beleg, soepje, taartjes en vermaak voor de kleintjes. Voor de papa’s en mama’s is er een dj en een cocktailbar. € 15,- p.p. excl. drank.
 • Zoetelief: Zoetelief is op zowel eerste als tweede Paasdag vroeg open (vanaf 09:30) voor de eerste ontbijtliefhebbers. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch of een high tea. En als je er echt geen genoeg van krijgt kun je zelfs blijven hangen voor een borrel of diner. Ook wel even reserveren.
 • Breton: Op eerste en tweede Paasdag wordt hier vanaf 12:00 een vijfgangen Paasbrunch voor je in elkaar gezet. Sit back and enjoy. € 30,- p.p.
 • PUIK Bistrotheek: PUIK gaat op eerste Paasdag extra vroeg open voor degenen die willen ontbijten, brunchen of lunchen. Voor € 11,- p.p.  krijg je als ontbijt koffie/thee en jus, een ei bereidt naar wens, een croissant en broodje met beleg. Voor de lunch/brunch krijg je voor € 17,50 p.p. een suprise menu met verschillende lekkere bites. Voor € 25,- p.p. heb je de luxe variant.

#alsgulliemaarliefvoorelkaarzijn

Liever een borrel, een oester of een feesie…

Ben jij het type dat gekookte eitjes ‘s ochtends echt niet weg krijgt of kom je gewoon pas wat later op gang? No worries, ook dan zijn er genoeg leuke opties dit Paasweekend. Waarschuwing: de meeste hiervan bevatten enige vorm van drank.

 • Maandag 2 april, 15:00-17:00: HIGH-Cocktail Wijnbar Bij Dirk. Geen high-tea, geen high-wine, maar een high-cocktail. Why not! Net zo kleurrijk als die verpakte chocolade eieren.
 • Vrijdag 30 maart, 22:00-02:00: Last Friday bij ‘t Keershuys. Het Paasweekend luid je op vrijdag in bij ‘t Keershuys. ‘s Avonds gaan alle tafels en stoelen aan de kant, neemt de dj zijn positie in en gaan de voetjes van de vloer.
 • Vrijdag 30 maart en zondag 1 april: Sing Along bij Roels. Het meezingfestijn van Roels is al jaren een succesnummer en tijdens dit Paasweekend maar liefst op twee avonden georganiseerd.
 • Zondag 1 april, 21:30-02:00: Hitsige Boys & Vriendinnen bij ‘t Pumpke. De bar wordt deze avond overgenomen door alleen maar dames. Dus jongens, beste beentje voor! En hou het netjes he.
 • Zondag 1 april, 12:00-18:00: Korte Putstraat Proeft: De Lente! De restaurants in de Korte Put luiden het terrasseizoen in met deze gezellige middag. Overal krijg je een hapje en een goed glas wijn voor €7,50.
 • Vrijdag 30 maart, 23:00-04:30: Ouwe Stijl Super Geil in P79. “If you wannabe my lover, you gotta get with my friends!” Je gaat deze (en nog vele andere meezing hitjes uit de prachtige jaren ’90) sowieso horen tijdens deze onverantwoorde 90’s hitshow.
 • Maandag 2 april, 16:00: Paaseieren zoeken met de pantoffel. Eieren zoeken met een biertje in de hand, zo zien wij deze activiteit voor ons. Je kunt je als team inschrijven en een beetje gezond vals spelen is toegestaan! – Korte Putstraat
 • Zaterdag 31 maart, 23:00-03:30: Maestro’s Invites: Planty Herbs. De vinyl en dj-sets winkel Maestro’s Records heeft de handen ineen geslagen met Van Aken in het Werkwarenhuis en organiseert zaterdag deze heerlijke dansavond. Kaartjes aan de deur kosten € 7,50. – Tramkade 24
 • Zondag 1 april, 14:00-18:00: Lazy Sunday with Gin&Tonic’s@Gastobar6. Gin&Tonic’s, ook met Pasen kan het! Bij Gastrobar6 kun je deze middag verschillend soorten proberen. Wat een geluk dat maandag een vrije dag is… – Karrenstraat 6

Ben jij toch enthousiast geweest en heb je de familie bij jouw thuis uitgenodigd? Dan komen de fijne delicatessenwinkels die Den Bosch heeft goed van pas. Wip zaterdag bijvoorbeeld even binnen bij Proef voor een goede fles wijn. Floorabella is ook aanwezig met kaneelbroden, croissants en homemade sinaasappelmarmelade met kaneel en whiskey. Je kunt alles proeven en kopen. Een lekker vers visje haal je bij VISCH en voor allerlei verschillende lekkernijen (zoals pasta’s, escargots en heel veel kazen en vleeswaren) ga je naar Fagel.

Nog meer doen

 • Karin Bloemen – Volle Bloei: Wij zijn stiekem een beetje fan van Karin Bloemen en haar droge humor. Er zijn nog kaarten voor haar show, morgenavond 31 maart in Theater aan de Parade.
 • Open weekend Trainstation 073: De nieuwe sportschool Trainstation 073 zet dit weekend de deuren open voor iedereen die kennis wil maken en de trainingsmogelijkheden wil ontdekken. Je mag ook meteen actief meedoen. – Veemarktweg 4
 • Easy Saturday Yoga Session: Je weekend begin je goed met een CONCRETE urban yogasessie bij Brouwpodium Bossche Brouwers aan de Vaart. Voor €12,50 doe je mee, van 11:00-12:00.
 • Hoopdance Workshop: hoelahoepen, wij hebben het nooit gekund. Jij ook niet? Dan kun je het dit weekend leren tijdens deze (vast en zeker hilarische) kennismakingsworkshop. Als het goed is, is de workshop in de Bossche Broek, iets verderop (in de richting van de stad) bij restaurant Noble.

Zijn we een belangrijke tip vergeten? Dan horen we graag van je! Fijne Pasen (of niet)! 


Volg ons! Volg Den Bosch City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!

facebook.com/denboschcityblog
twitter.com/Denboschcity

instagram.com/dbcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

Leave A Reply

Google+