Den Bosch Weekendtips voor 29, 30 april + 1 mei!

0

Het is weer weeeeeeekend!! En dat betekent leuke dingen doen :-). Er zijn genoeg leuke (borrel)tentjes in onze stad om gezellig binnen of op het verwarmd terras te borrelen, ook het Bierfestival belooft top te worden. Zin in!

Things to do

 • Live finale Knipster op het Stoffenspektakel op vrijdag
  Waar:  Brabanthallen
  Wat: De finale ronde van kinpster met het thema ‘de ultieme feestjurk’ De prachtige finale-jurken worden op de rode loper getoond, onze Bossche Ontwerper Janice Bosmans presenteert de finale! 

 • Speciaal bierfestival op zondag
  Waar: 
  Op de Parade
  Wat: Tja de naam zegt alles al tijdens dit festival (op zondag) kun je van ongeveer 30 kleinere brouwerijen de speciaal bieren proeven. Lekker!

Schermafbeelding 2015-05-12 om 12.12.08

Een avond naar het theater, een gezellige comedy show, luisteren naar live muziek of uit je dak gaan op de dansvloer? Check dan de volgende agenda’s voor een avondje genieten:


eten en drinken

New and notable: 

 • Ben jij die high tea’s ook beu? En toe aan iets sterkers? of gewoon zin in een nieuw lunch alternatief. Probeer dan zeker eens de High Wine bij Sitio.

Lunchen in Den Bosch

Opzoek naar een restaurant probeer eens:

Of liever een biertje, cocktail of wijntje? Gezelligheid gegarandeerd bij:

Twee foodieproof lijstjes om het weekend nóg relaxter te maken:


Schermafbeelding 2014-12-18 om 15.25.48

 • Opzoek naar fijne spring outfits? Dan moet je zeker binnen stappen bij de volgende winkels:
 • Fan van Scandinavisch Design? Loop dan zeker eens bij MisterDesign binnen

Jheronimus-bosch

De hoofdattractie is natuurlijk tentoonstelling Visioenen van een Genie in het Noordbrabants Museum. Daarnaast zijn er ook andere exposities die in het teken van Jheronimus Bosch staan:

 • KOPIE, een moderne blik op een eeuwenoud fenomeen. Kopie is tentoonstelling van de Bossche Kunstschilder Arnold van de Laar. Het vrije werk van van de Laar gaat vanaf zaterdag in Museum Slager een interessante confrontatie aan met kopieën naar onder meer Jeroen Bosch, Rembrandt en Jan Steen.
 • Een wonderlijke klim… Beklim de Sint-Jan en maak een wandeling tussen fabeldieren op het dak van de Sint-Jan.

 • Mail art expositie Van Bosch naar Bruegel. Deze art-expositie in het Jheronimus Art Center toont honderden kunstwerken van kunstenaars die zich hebben laten inspireren door het werk van Jheronimus Bosch
 • ’s-Hertogenbosch anno 1500: stap in de stad van Jheronimus Bosch! In het Groot Tuighuis is  een tentoonstelling te zien die bezoekers de stad laat zien en beleven waarin Bosch leefde en werkte.
 • Reconstructie Tuin der Lusten. Gedurende 2016 maakt Henk Groenendaal een reconstructie van het meest bekende drieluik van Jheronimus Bosch, “De Tuin der Lusten”, ontdek de voortgang van Henk in het Zwanenbroedershuis in de Hinthamerstraat.
 • De Binnendieze is een unieke attractie rijker! De Hemel- en hellevaart is samen met de Efteling gemaakt. Zo beleef je de Bosch Experience Route nu dus ook op het water!

Volg ons! Volg Den Bosch City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!

facebook.com/denboschcityblog
twitter.com/Denboschcity

instagram.com/dbcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

 

Noëlle

Leave A Reply

Google+