Coffeelab Den Bosch : More than coffee!

5

“Even een bakkie doen” komt niet terug in mijn Vlaamse vocabulaire. Wat moet ik met dat bakkie dan doen? Na bijna 6 jaar in Nederland weet ik wel beter – I need my precious bakkie in the morning! Mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen ik hoorde dat Coffeelab zich naast Eindhoven ook in Den Bosch ging vestigen.

Urban Jungle trend on fleek!

Het koffie-walhalla heeft zijn deuren geopend in een prachtig pand aan het stationsplein. Hier was vroeger een stalhouderij gevestigd. Dat is ook te merken aan de grote ramen die veel licht binnen laten. Het interieur is speels & origineel maar straalt bovenal ook gezelligheid uit met zachte kleuren en grote tafels in het midden van de zaak om de Bosschenaren nog wat dichter bij elkaar te brengen. Botanische items zijn gecombineerd met een industrieel tintje. Veel planten & zelfs palmbomen-behangpapier – tot koperen lampen en stalen stoelen.

Instagrammable

Coffeelab werd opgericht door Jeroen, Jan Willem & Rob. Elk met hun eigen expertise en passie. Van die-hard barista tot conceptontwikkelaar & hospitality goeroe. En dat merk je: Coffeelab Den Bosch is een unieke koffiebar geworden waar zowel goede koffie als gastvrijheid en gezelligheid centraal staan.

First things first: de koffie! Hier houden ze van het zwarte goud dat is duidelijk. Er zijn meerdere huisblends met voornamelijk mocca & chocoladetonen die de bovenhand nemen. Mede-eigenaar Jeroen heeft zijn Barista-skills doorgegeven aan de crew en dat is te merken. Eindelijk een flat white zoals hij hoort te zijn – dubbele shot heerlijke espresso met een prachtig melkschuim! Je weet wel – van die mooie koffietjes die je het liefste meteen op instagram wil gooien.

Iedereen kan hier wel zijn favoriete bakje troost bestellen van espresso tot latte macchiato tot cappucino met soja melk. De theeleuten worden niet vergeten met verse kruidenthee van een mysterieus Brabants kruidenvrouwtje.

To share or not to share…

Noem Coffeelab niet zo maar een Coffeebar. Het is veel meer dan dat: Early birds voorzien in hun noodzakelijk daily blend, een all-day brunch, maar ook de borrelaars onder ons worden niet vergeten- en let’s face it die heeft Den Bosch genoeg – met wijn, spijs en gezelligheid.

Als primeur mochten wij de gerechten komen proeven uit de keuken van chef kok Charlotte. Het eten was heerlijk – en bovenop ook nog eens gezond. Dare we say – bijna Green Happiness proof zonder het kip & ei verhaal dan. We aten onder andere bietenhummus met een soort libanees brood. Een salade met quinoa, sinaasappel, avocado en venkel. Allemaal perfect om te delen met je tafelbuddies.

Mijn favoriet – lees: do not share – wentelteefjes met spek & blauwe bessen.

Afsluiten deden we met een home made grand dessert: Brownies, blondies, vegan cheesecake &  het nu al beroemde bananenbrood!

We dronken tijdens het diner geen koffie maar een heerlijke witte Italiaanse ‘slow wine’ uit Puglia welke ook nog eens biologisch bleek te zijn. Dat gaf ons toch een beetje een excuus om die maandagavond aan de wijn te zitten.

Experimenteren maar!

Coffeelab zou geen ‘lab’ zijn zonder experimenten. Chef Charlotte maakt haar eigen Kombucha! Kombucha is een drankje onstaan door fermentatie waar de healthy foodies & fitgirls van deze wereld spontaan een vreugde squat van maken. Binnenkort verkrijgbaar!

Home is where the Wifi is

Kortom Coffeelab Den Bosch is zowel een aanrader voor een morning coffee, een lekkere lunch met vriendinnen, een borrel met je tinder date, en binnenkort zelfs een diner na een dagje shoppen.

Voor de echte ‘New Yorkers’ onder ons: Er is top wifi dus een namiddagje werken hier is allesbehalve een straf. En het mooiste- je kan meteen overgaan op de vrijmibo!  Je kan zelfs een hotelkamer boeken bij The Little Duke die zich boven Coffeelab bevindt mocht de borrel uit de hand lopen.

Win win win

Vanaf maandag 8 mei gaat de lunchkaart van start! Nog even wachten tot eind mei voor het diner. Wij zullen je informeren met een leuke winactie!


Good to know

Coffeelab
Website Instagram – Facebook

Openingstijden
maandag tm vrijdag 07:00 – 18:00
zaterdag 08:00 – 18:00
zondag 08:00 – 18:00
(Dit wordt binnenkort 21:00)

Adres
Stationsweg 35 | 5211 TV ‘| s-Hertogenbosch

Vegan, gluten- & lactosevrij is geen probleem.
Makkelijk toegankelijk met kinderwagens.

Hotel The Little Duke: Website


Volg ons! Volg Den Bosch City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!

facebook.com/denboschcityblog
twitter.com/Denboschcity

instagram.com/dbcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

Noëlle
Google+