De Bossche Kraan – Overnachten in een hijskraan in Den Bosch

Overnachten in een hijskraan in Den Bosch. Yup, je leest het goed. De Bossche Kraan is dé nieuwste hotspot in Den Bosch als het gaat om overnachten. De ‘hotel exceptionnel‘ is te vinden op de Tramkade. Perfect voor een staycation in eigen land, of zelfs in eigen stad.

De Bossche Kraan - kamer Studio Dani

De Bossche Kraan: Een icoon aan de rand van de Bossche binnenstad

Overnachten doe je op 12 meter hoogte boven de Dieze met een waanzinnig uitzicht over de stad. Of over de Tramkade. Of richting de zonsondergang. De Bossche Kraan is namelijk nog steeds 220 graden draaibaar. Lekker zelf je uitzicht bepalen dus. En dat is supermakkelijk met de originele hendels in de stuurhut, of lekker lui vanuit je bed.

Ondanks het fijne bed, vonden we het bijna zonde om te slapen. Het uitzicht is zó fijn en met de grote openslaande ramen was het genieten geblazen. Allemaal onder het genot van een Kraanwater – het huisbier gebrouwen door de Bossche Brouwers.

De Bossche Kraan - zonsopgang Studio Dani

Zonsopgang én ondergang vanuit De Bossche Kraan

Ben je een vroege vogel en wil je de zonsopgang zien? Draai de kraan dan richting de overkant van het water. Let wel op: in de zomerperiode betekent dat je errug vroeg wakker bent. Anders gewoon gordijnen en luiken dicht doen voor een verduisterend effect.

Voor een zonsondergang draai je De Bossche Kraan richting de Royal Welshbrug. Met een beetje geluk krijg je een waanzinnige oranje-rood-roze lucht te zien.

De Bossche Kraan - ontbijt Studio Dani

Crane service met een persoonlijke touch

Als je blijft overnachten bij De Bossche Kraan, dan kun je ook een goed staaltje service verwachten. Sowieso hadden we vooraf al persoonlijk en vriendelijk contact met één van de hosts.

We kozen voor een heerlijk ontbijtje als extra optie, waarbij er keuze is tussen vlees of veggie. Het ontbijt werd de volgende ochtend op de afgesproken tijdstip persoonlijke bezorgd. Wij gingen voor de maximale chill-ervaring met ontbijten op bed. Wel even het uitzicht bijgestuurd daarvoor. Vanuit bed.

Tijdens het boeken kun je ook kiezen voor allerlei leuke extra’s. Zo kan er een fles Cava of speciaalbiertjes van De Bossche Brouwers voor je koud worden gezet. Of nog leuker: Je kunt ook een bootje reserveren.

 geraniums Studio Dani

Tramkade – Een industrieel erfgoed

De Bossche Kraan is een initiatief van een team creatieve ondernemers. De voormalige havenkraan van Koudijs Wouda is duurzaam ontworpen met behoud van het Bossche industrieële erfgoed. Het terrein van de Tramkade was vroeger bekend van het bedrijf Koudijs/De Heus. Oude warenhuizen en fabrieksruimtes zijn nu ingevuld met sociale werkruimtes, restaurants en cafés. De oude, met grafitti versierde, silo’s vormen een bekend zicht in Den Bosch.

Hotspots op de Tramkade

Op de Tramkade barst het van de creativiteit en leuke hotspots. We schreven er eerder al een blog over: 6x Hotspots op de Tramkade in Den Bosch

Hieronder een aantal leuke hotspots op de Tramkade op een rijtje:

  • Restaurant & Espressobar Da Silva – Goede koffie en lekkers op de kaart met een Portugese twist.
  • Van Aken Werkwarenhuis – In het weekend kun je hier biertjes drinken op hun Funpark-terras. Of er worden toffe dingen georganiseerd. Check even online voor actuele events.
  • Bossche Brouwers aan de Vaart – Leuke plek waar zelf bier wordt gebrouwen en vanzelfsprekend ook wordt gedronken.
  • Barkade – Restaurant met aziatische gerechten en arcade hal met oldschool spellen.
  • Verkadefabriek – Pak hier een filmpje of voorstelling mee. In de zomer hebben ze ook een buitenbios.
  • Willem Twee – Poppodium en kunstruimte. Je kunt het beste even online kijken naar de actuele agenda.

Wij verbleven bij De Bossche Kraan van donderdag op vrijdag. Voor een hapje en een drankje zijn wij op de Tramkade gebleven. Maandag t/m woensdag is er niet heel veel open ‘s avonds. Wijk voor een leuk café of restaurant dan uit naar de Bossche binnenstad. Je kunt de fietsen van het hotel meenemen of een wandeling maken (ongeveer 10 minuten).

De Bossche Kraan - cabine leeg Studio Dani

Praktische informatie

Prijzen beginnen vanaf €175 per nacht exclusief ontbijt. Reserveren doe je via deze website. Er staan 2 fietsen gratis klaar voor gebruik. Koffie, thee, fruit en 2 flesjes Kraanwater – het huisbier gebrouwen door de Bossche Brouwers – is inbegrepen bij de overnachting.

De ruimte leent zich ook als vergaderruimte voor maximaal 7 personen. Belangrijke meetings of creatieve sessies zijn ideaal op deze unieke toplocatie.

uitzicht kamer Studio Dani

Bekijk onze ervaring in de highlighted stories op Instagram: ‘Overnachten‘. Hierin nemen we je mee tijdens onze overnachting in De Bossche Kraan.

De Bossche Kraan | WebsiteInstagram | Facebook

Adres: Tramkade 31, Den Bosch

Bekijk ook hotspots in Den Bosch:


Volg Den Bosch City Blog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!
facebook.com/denboschcityblog
instagram.com/denboschcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

Danielle van den Berg

Hoofdredacteur DenBoschCityBlog.nl | Eigenaar Studio Dani | Content creator Coco Dee Wanderlust…

Google+