De leukste foodfestivals van 2018

0

De laatste jaren is de populariteit van foodfestivals alleen maar toegenomen. In Den Bosch begon werd het fenomeen echt populair met festivals als Trek en Gezellige Zaken, maar dat is al lang niet meer het enige foodfestival. Sterker nog, er komt er dit jaar zelfs een nieuwe bij. We hebben de allerleukste voor je op een rij gezet. Als foodie moet je hier eigenlijk gewoon bij zijn.

City Food & Film festival (9 t/m 13 mei)

Het eerste foodfestival van dit seizoen start morgen al! De Verkadefabriek organiseert vanaf dan het City Food & Film Festival. Hier moet je zijn als je serieus meer wilt weten over wat wij eten en drinken. Vijf dagen lang zijn er films, theatervoorstellingen en lezingen, ook van bekende chef-koks. Uiteraard is er ook van alles te proeven. In het programma zijn ook onderdelen speciaal voor kinderen opgenomen.

Gezellige Zaken (11, 12 en 13 mei)

Dit weekend kun je terecht in de Uilenburg voor een van de meest gezellige foodevents van de stad (vinden wij): Gezellige Zaken. Verschillende restaurants uit die omgeving laten jou allerlei lekkers proeven tijdens deze dagen. Met een biertje of wijntje in de hand kunnen je hier de hele middag en avond blijven hangen.

Vlam in de Pijp (15 t/m 17 juni)

Nieuw in Den Bosch is het foodfestival Vlam in de Pijp. Dit wordt georganiseerd bij de Tramkade, sowieso al een leuke plek om te vertoeven natuurlijk. Naast de aanwezigheid van een groot assortiment aan food, is er ook gedacht aan ambachtelijke speciaalbieren, gin-tonics en wijnen. Om de beleving compleet te maken, is er fijne (live)muziek, is er gedacht aan gezelschapsspellen en kun je uitbuiken bij de openlucht bioscoop!


Fesitval Trek (5 t/m 8 juli)

De afgelopen jaren groeide Trek uit tot een van de populairste foodfestivals van Nederland. Ook Den Bosch werd veroverd. Van 5 t/m 8 juli zijn we weer welkom in het Paleiskwartier om lekker bij alle verschillende foodtrucks te komen proeven. Je kunt ook een goede fles wijn kopen en lekker over het terrein struinen. Ze hebben ook nog een leuke actie voor mensen die rond het festival jarig zijn. Op de FB-pagina van Trek vind je meer info. 

 

Sushifestival JOY (24 t/m 26 aug)

Ben je liefhebber van sushi? Dan moet je zeker bij Sushifestival JOY zijn. Een weekend lang tovert Festival JOY het prachtige Paleiskwartier van ‘s Hertogenbosch om tot een bruisend openluchtrestaurant met een Asian twist. Geniet van de diverse lekkernijen die Azi te bieden heeft zoals o.a. noodles, bao buns, yakitori, dim sum, sushi en ijsrolletjes.

Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch (14 t/m 16 september)

In september wordt de Parade omgetoverd tot een waar foodwalhalla. Verschillende restaurants uit Den Bosch en omgeving zetten hier tijdens Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch een mini-restaurant op, waar je tegen betaling met de inmiddels befaamde Gerritjes heerlijke gerechtjes en drankjes krijgt. Het culinaire niveau is vrij hoog, dus geen slippers in het gras idee. En zit je buik vol? Dan kun je nog even een dansje wagen op de dansvloer rondom het podium.

Hippe Happen (21 t/m 23 sep)

Het Hippe Happen festival vindt buiten de stad plaats, namelijk aan het strandje in de Groote Wielen. Hoe leuk is dat? Ook hier geniet je van de happen die de verschillende foodtrucks aanbieden en luister je naar live muziek. Slippers aan, zonnebril op en gaan met die banaan.

Leave A Reply

Google+