Den Bosch Weekend Guide – 10, 11 & 12 juli

Man man man. Den Bosch staat op het moment bol van de toffe activiteiten. De zomer vieren in onze eigen stad is verre van een straf! Weet je toch even niet waar je het zoeken moet? No worries, volg gewoon een aantal tips en hotspots in deze nieuwe Weekend Guide!

Cheers to the weekend!

Winkelen in Den Bosch

Wij houden van winkelen en we hebben weer een aantal favo’s voor jullie:

 • PLANT is een nieuwe plant-based winkel in de Vughterstraat. Planten, kleding, koffie en lekkers, alles is hier te vinden. Maar wel allemaal organic en plant-based.

 • Mister Design – Nog steeds de allertofste interieurwinkel in Den Bosch. In de 2000m2 showroom in de Vughterstraat kun je wegdromen bij al het moois voor in huis.

 • Oak is een mini-warenhuis in Den Bosch, vol met spulletjes voor in huis of in de kledingkast. Van de collecties worden wij hebberig!
Ben’s Favourites winkel binnen
 • Voordat we klaar zijn met winkelen moet er ook nog even wat wijn gehaald worden! Onze favo’s zijn Ben’s Favourites in de Verwersstraat en Proef in de Uilenburg. 19 juli wordt er samen met Barrique een wijn/spijs proeverij georganiseerd in het Zuiderpark. Kaarten zijn al beschikbaar!

Bourgondisch eten & drinken

De Bossche Zomer 2020 is begonnen. Over de meeste leuke pop up terrassen en activiteiten schreven we al eerder. Maar in de Weekend Guide hebben we er nog een paar voor jullie op een rijtje:

 • Deze zaterdag om 13:00 uur opent Costa del Silo zijn playa aan de Bossche kust op de Tramkade. Zit lekker met je voetjes in het zand, een drankje in de hand en fijne hapjes van Barkade en Brasserij Breton op tafel. Daarnaast staat er elk weekend iets leuks op het programma.
Funpark Tramkade door Studio Dani
 • Van woensdag t/m zondag kun je lekker schommelen, cocktails drinken en eten bij onze pop up chefs op Terras a la Playa. Op deze kunstmatige stadsstrand kun je niet alleen heerlijk chillen, maar ook een reuzenrobot beklimmen op zaterdag en zondag of een potje ping pong spelen met je eigen meegenomen batje.

 •  Rooftop bar Wolvenhoek is de toffe nieuwe pop up boven op het dak van parkeergarage de Wolvenhoek. Met mooi weer is de rooftop bar open op woensdag en donderdag van 17:00 tot 22:45 uur en vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 22:45 uur.

 • Zomerterras Zuid heeft voor morgen weer live muziek op de planning staan. In het groene gebied tussen Rugbyclub the Dukes en het Zuiderpark kun je tussen 12:00 en 23:00 fijn een drankje doen en lekkers bestellen van de zaken Nom Nom en Bar 35.

 • Combineer een bezoek aan het museum met een lunch of een drankje op het terras bij Thuis bij van Drakestein. Hier zit je heerlijk in het zonnetje.
Smakenrad-Den-Bosch
Smakenrad.nl
 • 2 juli is officieel het Smakenrad op de Pettelaarse Schans open gegaan. In het grootste vervoerbare reuzenrad van Nederland kun je nu terecht voor een kop koffie met Bossche bol, lunch of diner in één van de gondels. Zeg nou eerlijk, dit is toch vet?

 • We namen eerder al een kijkje bij de nieuwe rooftop van Zoetelief in de Korte Putstraat. Tot 23:00 zit je hier heerlijk in één van de loungebanken met een Pornstar Martini en lekkere hapjes op tafel. Zeker een aanrader!

Leuke dingen om te doen in Den Bosch

Er zijn altijd genoeg leuke dingen te doen in Den Bosch en omgeving. Of je nu met de hele familie op pad gaat of een leuke date hebt. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

 • Van 4 juli tot 2 augustus is de expositie van de Nieuwe Bossche School in Werkwarenhuis. De expositie laat 60 posters in de toegepaste kunst zien. Er is ook een Pop up Postershop en toegang is gratis.

 • Vanaf dit weekend is er iedere donderdag, vrijdag en zaterdag karaoke bij Café Lalalaa in de Ridderstraat. Vanaf 22:00 uur kun je jouw favo hitjes zingen. Er moet wel even gereserveerd worden via cafelalalaa@gmail.com of 06 50 60 43 16.
Human-Spaces
 • Dit weekend is op vrijdag en zondag HUMAN SPACES, een productie van PINKBOX danscollectief, te zien op de Tramkade. 7 artiesten, 5 korte performances , 1 uur op avontuur. Human Spaces blaast nieuw leven in de monumentale silo’s van het Werkwarenhuis en neemt je mee op expeditie door verschillende werelden vol dans en muziek. Voor dit weekend zijn de tickets uitverkocht, maar gelukkig zijn er voor 17 juli nog wel tickets!

 • De Verkadefabriek begint vanaf juli weer met de Buitenbios. 6 avonden in de week kun je op de binnenplaats een filmpje kijken onder de sterrenhemel. In juli begint de film om 22:15. Bekijk snel de agenda, want mijn favoriet was meteen al uitverkocht.

 • Vanaf 9 juli is elke donderdag t/m zondag vanaf 11:00 het picknickpark in het Zuiderpark geopend. Je kunt een gratis picknickkleedje reserveren. Eten en drinken kun je bij de Bossche Zomer uitgiftepunt van Studio Surprise halen, of zelf meenemen. Of neem een Chill Out Box mee – een picknickbox met allerlei lekkers! Deze box is online te bestellen en op te halen bij Tante Wonnie in de Hinthamerstraat.

Events & andere weekendplannen

VRIJDAG 10 JULI

Van 13:00 tot 17:00

 • Tijdens De Bossche Zomer (juli & augustus) is er elke vrijdagmiddag een workshop edelsmeden op de Tramkade. Tijdens de 4 uur durende workshop mag je zelf weten wat men maakt.
Foto: Rubberbotenparty 2016 door Gerlo Beernink Photography

Van 14:00 tot 20:00

 • Op vrijdag 10 juli wordt het BroedLoket geopend, vanaf het water. Dobber mee op het water met je eigen rubberbootje, hippe floatie of opblaasbedje en geniet van de muziek. Om 15:00 uur is de officiële opening met Wethouder van der Geld, Imke Dillen en Jaap Klink. Ga ter water bij het voormalige brugwachtershuisje (Sluis 0). Kijk voor meer info en reserveren (want er mogen max. 100 bootjes tegelijk het water op) even op de site.
 • Ben je nou geen waterrat? Chill dan op één van de twee terrassen óf aan de kade waar er ruimte gemaakt is voor 20 zelf mee te nemen hangmatten

Van 17:30 tot 20:00

 • Bij Willem Twee poppodium zijn er nog een aantal kaarten over voor het concert van Pyro inclusief diner. Deze rockband is onder andere bekend van The Voice. Klik hier voor tickets.

Van 18:00 tot 20:30

 • Elke vrijdag wordt er een muzikale avond georganiseerd bij Brasserie Cé in Hotel Central. Deze vrijdag zingt dé operadiva Francis van Broekhuizen tijdens de Opera ‘Vissi d’Arte’. Tijdens deze avond wordt er een diner geserveerd in Italiaanse sferen.
Wolvenhoek Den Bosch
Rooftop bar Wolvenhoek
Foto door: WesleyMaasFotografie

Van 18:00 tot 22:45

Van 22:00 tot 02:00

 • Bar SMÈRRIG Pubquiz – Elke vrijdag in juli van 22:00 tot 02:00 tovert het team P79 om tot Bar SMÈRRIG. Elke vrijdag een ander thema. €20 tot €30 exclusief service fee voor 2 personen. Deze vrijdag is al uitverkocht, maar des te meer reden om de volgende in de gaten te houden!

ZATERDAG 11 JULI

HELE DAG

 • De Zomerse Tour is een fietsroute van 73 km over de stadgrenzen van de gemeente ’s-Hertogebosch. Voor 10 euro krijg je een kopje koffie, de (digitale) route en een bidon met water. De Graven van Leuven is zowel begin als eindpunt van deze fietsroute. Neem voor meer info contact op via de De Graven van Leuven.

KIES ZELF EEN TIJDSLOT

 • Elke zaterdagmiddag kun je 1 uur lang genieten van het lekkerste speciaalbier van Empel in het Zuiderpark. Een proeverij van onze Maatwerk Tripel en onze nieuwste proefbrouwsels, geserveerd met smeuïge verhalen over onze brouwavonturen. De prijs is 15 euro per persoon en je kunt via de site je plekje reserveren.
Funpark-robot

Van 14:00 tot 18:00

 • Kunstenaar Jelle de Graaf bouwt monumentale sculpturen uit industrieel afvalmateriaal. In de Funpark op de Tramkade kun je nu een gigantische robot tank zoals in science fiction films bekijken en tussen 14:00 & 18:00 uur beklimmen! 

Van 12:00 tot 22:45

 • Silent Disco Circus – Verdeeld over twee shifts heeft Rooftop bar Wolvenhoek vier collectieven en een DO IT YOURSELF kanaal voor jullie klaarstaan. Met de skyline van ‘s-Hertogenbosch op de achtergrond dans jij je beste moves of laat jij je dj-skills horen via het blauwe kanaal. Er is een shift van 12:00 tot 17:30 en een shift van 18:00 tot 22:45. Tickets zijn 5 euro en online verkrijgbaar.

ZONDAG 12 JULI

Van 11:00 tot 17:00

 • Platenverzamelaars kunnen hun lol op deze zondag op het Burgemeester Loeffplein bij de Kleine Bossche Platenbeurs. Robbie’s Records heeft ervoor gezorgd dat je naar hartelust kunt speuren tussen kramen vol lp’s, cd’s en singles.

Vanaf 15:00

 • Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch heeft deze zomer een eigen paviljoen op de Parade. 12 juli is de laatste dag dat De CarrouselBrasserij Breton en Café Klassiek hier staan. Dit sluiten zij af met een uitzending van de Grandprix Oostenrijk gevolgd door een borrel en een potje jeu de boules. Inschrijven doe je via 06 48 01 01 65 of op het zomerterras. Vanaf maandag 13 juli tot en met zondag 19 juli nemen Bistro Bon, Poké Perfect & Café Jij & Ik het over.

Bekijk ook:

Heb je nog meer tips die niet in de Den Bosch City Blog Weekend Guide staan? Laat het ons dan weten in de comments hieronder!

Wil je een event aanmelden voor een volgende weekend guide? Stuur ons dan even een berichtje via info@denboschcityblog.nl

Volg Den Bosch City Blog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!
facebook.com/denboschcityblog
instagram.com/denboschcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

Danielle van den Berg

Hoofdredacteur DenBoschCityBlog.nl | Eigenaar Studio Dani | Content creator Coco Dee Wanderlust…

Leave A Reply

Google+