Den Bosch Weekend Guide – 11, 12 & 13 september

De nazomer is inmiddels begonnen. Af en toe regen, en soms gewoon weer lekker 30 graden! Sommige pop-up terrassen mogen nog even blijven en vooral met mooi weer zijn wij daar erg blij mee. Regent het? Dan duiken we gewoon een restaurant binnen of bezoeken we het Museumkwartier.

Bekijk voor inspiratie en leuke events onze nieuwe Den Bosch Weekend Guide:

Events & andere weekendplannen

Er is altijd genoeg te doen in Den Bosch. De stad is levendig en barst van de leuke events. Festivals moeten we dit jaar nog even overslaan, maar dat betekent niet dat er geen andere toffe dingen te doen zijn. Lees maar mee:

VRIJDAG 11 SEPTEMBER

Vanaf 17:00

 • Vrijdag staat Q-Size, een rockcover-band uit Heeswijk-Dinther, op de planken bij P79. Opgericht in de tijd van de female rock singers speelt deze 7-koppige band rocknummers van o.a. Anouk, Alanis Morisette, Led Zeppelin, Mothers’ finest, Queen en Anastacia. Met optredens als voorprogramma van Golden Earring, de Dijk, Band zonder Banaan staat Q-Size garant voor energie en passie. Kaarten in de voorverkoop zijn €5,00 en aan de deur €7,50.

Om 19:00 en 21:00

 • Vanavond staat cabaretier Dolf Jansen op het podium bij de Verkadefabriek met zijn try-out Oudejaars 2020. Een jaar dat begon met natuurrampen, een pandemie en het verdwijnen van DWDD tovert Dolf Jansen om in grappen, poëzie en improvisatie op het podium.
CONCRETE-URBAN-YOGA-2

ZATERDAG 12 SEPTEMBER

Van 09:00 tot 10:00

 • Mogelijk heb je de yogalessen van Concrete Urban Yoga tijdens De Kemping gezien. Ondanks dat De Kemping is verdwenen, gaan de yogalessen gewoon door. Deze zaterdag wordt de les weer op de vlonder gegeven vlakbij BUURT. Kun je meteen na de les een gezond ontbijtje scoren!

Van 11:00 tot 13:00

 • [ONLINE] Tijdens Corona is The Green Bar begonnen met online workshops die je vanuit thuis live mee kunt doen. Zo werden er eerder al moswandjes en eco-systemen gemaakt. Deze zaterdag kun je je aanmelden voor een online workshop droogbloemenkrans maken. Voor €34,95 bestel je een pakket met alle materialen en doe je zaterdagmiddag live mee. Ontzettend leuk en zo’n krans is hartstikke Instagram-waardig!
Tramkade-in-s-Hertogenbosch

Hele dag

 • Zaterdag opent de lustrumeditie van Appèl Galeries – een samenwerking van 7 galeries uit het zuiden – in het Werkwarenhuis op de Tramkade. Op de eerste verdieping vindt je het werk van verschillende kunstenaars die normaal worden vertoond bij Jan van Hoof Galerie, Luycks Gallery, Galerie Nasty Alice, Galerie Wilms, Galerie Marzee, Contempo en Salon. Van 12 t/m 27 september, woensdag t/m zondag tussen 12:00 en 18:00 uur.

ZONDAG 13 SEPTEMBER

 • Deze zondag kijk je bij De Graven van Leuven de Tour de France onder het genot van een heel kippetje, frietjes en bier. Wel even reserveren!

Vanaf 13:30

 • Bij Zomerterras Zuid vindt deze zondag weer het zondagsmatinee plaats. Dit keer met Fohkes, het fameuze koperkwintet van het Filharmonisch Orkest Den Bosch. Toegang is gratis.

HELE WEEKEND

 • Dit weekend staat Najib Amhali in de gloednieuwe entertainmenthal Mainstage van Brabanthallen. Najib Amhali geeft een theatershow vol persoonlijke verhalen. Kijk ook zeker naar de rest van de agenda van Mainstage voor leuke acts. Tickets zijn €31,00.
de Soete Moeder hotels in het centrum van Den Bosch
 • [ONLINE] Deze zaterdag en zondag zou eigenlijk de Open Monumentendag plaatsvinden. Op deze dag kun je een kijkje nemen bij voormalig nonnenklooster De Soete Moeder of het dak van het Stadhuis op. Jammer genoeg zal dankzij Corona deze dagen dit jaar anders worden ingevuld. De monumenten zijn dit jaar niet fysiek te bezoeken, maar wel online! Vanaf vrijdag is het mogelijk om een kijkje te nemen in de iconische Zwanenbroedershuis, Antonius Abtkerk en meer.

 • Dit weekend opent Strandje Beton de spreekwoordelijke deuren naar hun openluchtrestaurant. Op de Bossche Spoorzone naast het Grasso-gebouw wordt er gekookt op open vuur en met alleen vis uit de Noordzee. Denk aan hele vissen op de barbeque, rooktonnen, oesters en mosselen. Het industriële gebied wordt omgetoverd tot een strand zonder zand met boten, visnetten en een enorme octopus! Strandje Beton is maar 2 weekenden te bezoeken: 10-13 september en 17-20 september. Reserveren is niet nodig, maar wel aan te raden.

Cafés, terrassen en restaurants in Den Bosch

Als we ergens goed in zijn hier in Den Bosch, dan is het wel hospitality. We zijn dan ook heel erg trots op alle cafés, restaurants en andere leuke concepten in onze stad. Deze zomer heeft iedereen echt laten zien hoe gastvrij en creatief Den Bosch is. Van sommige pop-up initiatieven zoals De Kemping en Rooftop bar Wolvenhoek hebben we afscheid moeten nemen. Gelukkig heeft Den Bosch genoeg leuks te bieden. En hopelijk zien wij de rest volgende zomer terug!

 • Vanaf deze week is Restaurant Vrienden ook elke maandag open. Restaurant Vrienden in de Hinthamerstraat staat bekend om hun heerlijk malse kipgerechten en gerechten van de houtskoolgrill!
Bar-35-burger-2 Den Bosch
 • Ook Bar 35 heeft gesleuteld aan hun openingstijden. Vanaf deze week zijn zij ook op woensdag geopend voor de lunch. ‘s Avonds eet je hier de lekkerste burgers en tijdens de lunch ga je helemaal lekker op de uitgebreide tosti’s.

 • Elke zondag kun je bij de Verkadefabriek terecht voor een filmontbijt. Deze zondag draait Love Sarah en Cunningham en kun je kiezen uit 3 verschillende ontbijtjes.

 • Van Yoghurt Barn zijn we altijd al fan geweest. Maar wisten jullie dat zij ook ontzettend goed bezig zijn? Vanaf nu hebben zij een leuke samenwerking met het WNF en zetten zij zich in voor de natuur en duurzaam eten. Daarom gaat er van elke Vegan Deal een deel van de opbrengst naar het WNF.
Auberge-de-Veste-Den-Bosch Restaurant week
 • De hele maand september vindt Restaurantweek plaats. In maart hebben we dit moeten missen, dus tijdens deze editie is het de hele maand mogelijk om voor een mooi prijsje een 3-gangen lunch of diner te eten. Weten welke restaurants in Den Bosch meedoen? Check dan even onze blogpost.

Pop-up terrassen zoals Costa del Silo, Zomerterras Zuid, Rooftop Zoetelief, Terras aan de Haven en de Sint Janstuin mogen nog even blijven. Neem vooral met mooi weer nog even snel een kijkje!

Winkelen in Den Bosch

Er zijn zoveel leuke shops dat een dagje winkelen in Den Bosch zomaar een vol dagprogramma is! Schiet ook zeker één van de smalle straatjes in en ontdek de allerfijnste boutiques en conceptstores.

OAK Den Bosch winkelen
 • OAK in de Snellestraat is zo’n leuk winkeltje! Hier shop je tassen, kleding, sieraden en woonaccessoires. Als cadeautje of gewoon lekker voor jezelf. Over cadeautjes gesproken, hier verkopen ze sprookjesachtige storytiles van Den Bosch. Te leuk!

 • Dit weekend bestaat de winkel van Dille & Kamille 1 jaar in Den Bosch! En dat moet natuurlijk gevierd worden. Op zaterdag en zondag zijn er allerlei leuke cadeautjes en houden zij een winactie!

 • In de Minderbroedersstraat vind je de winkel Hey Den Bosch. Bij deze lifestyle boutique verkopen ze merken als Loavies, Ydence en Lofty Manner. Lekker vrouwelijk en een tikje rebels!

Leuke dingen om te doen

Er zijn ontzettend veel leuke dingen om te doen in Den Bosch. Naast winkelen en leuke restaurants heeft Den Bosch ook veel culturele activiteiten. Altijd leuk om te doen is een rondvaart door de Binnendieze en het beklimmen van onze Sint-Janskathedraal. Of wat denk je van een mooie expositie?

 • Neem eens een kijkje bij de exposities in Willem Twee vlakbij de Tramkade. Momenteel zijn daar exposities te zien van Steve Napier, Corine Aalvanger en Jop Vissers Vorstenbosch. Het werk van de eerste twee genoemde zijn gratis te bezoeken. Voor de expositie van Jop Vissers Vorstenbosch koop je een kaartje van 5 euro.
MUSEUMKWARTIER- Den Bosch
 • Tot en met 18 oktober hangt de expositie Between Truth and Illusion van de Chinese hedendaagse kunstenaar Shao Fan (Beijing, 1964) in het Noordbrabants Museum. Hij combineert kunst en design met een diepgaande kennis van de Chinese cultuur. Shao Fan is een meester in de techniek van de klassieke inkttekening. Entree voor het Noordbrabants Museum is €15,00.

Om in de gaten te houden

 • Binnenkort is de vierde editie van de World Press Photo expositie in Den Bosch. In de kunstruimte van Willem Twee is van zaterdag 26 september t/m zondag 18 oktober de nieuwe fototentoonstelling te zien. Entree voor de tentoonstelling is €7,50.

Bekijk ook:

Heb je nog meer tips die niet in de Den Bosch City Blog Weekend Guide staan? Laat het ons dan weten in de comments hieronder!

Wil je een event aanmelden voor een volgende weekend guide? Stuur ons dan even een berichtje via info@denboschcityblog.nl


Volg Den Bosch City Blog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!
facebook.com/denboschcityblog
instagram.com/denboschcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

Danielle van den Berg

Hoofdredacteur DenBoschCityBlog.nl | Eigenaar Studio Dani | Content creator Coco Dee Wanderlust…

Leave A Reply

Google+