Den Bosch Weekend Guide – 17, 18 & 19 juli

Tijdens De Bossche Zomer heeft Den Bosch allerlei leuke activiteiten, pop up terrassen en leuke events. Lees er alles over in deze Den Bosch Weekend Guide!

Winkelen in Den Bosch

 • De oldschool platenliefhebber zou zeker even langs moeten gaan bij Maestro’s Records in de Hinthamerstraat. Deze zaterdag wordt er live gedraaid vanaf 14:00 in de winkel.

 • Als er één kinderkledingwinkel vaak getipt wordt, dan is het Petozzi wel. Hier vind je de allerleukste kleding voor babies en kinderen.
Lott-Den-Bosch
LOTT. gioielli
 • Het bekende merk LOTT. gioielli is geboren in Den Bosch. We zijn dan ook trots dat onze stad een winkel van LOTT. verstopt hebben zitten in de Fonteinstraat.

Bossche restaurants, cafés en terrassen

 • Eetbar DIT is altijd een goed idee, maar deze zaterdag hebben zij een vinylfuifje. Vanaf 14:30 draaien DJ’s Ro & Daphne de fijnste plaatjes op het terras.

 • Elke week staan er andere Bossche ondernemers bij het pop up paviljoen van Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch op de Parade. Deze week zijn dat Café Jij & Ik, Poké Perfect en Bistro Bon. Op vrijdag en zaterdag loopt er een oestermeisje rond voor alle zilte liefhebbers.
Bourgondisch-Bossche-Zomer
Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch
 • In de indrukwekkende Smakenrad op de Pettelaar wordt er vanaf deze week een nieuw menu geserveerd. Hoe klinkt Tom kha kai met gamba, Tataki van rund & tay soy of een runderentrecote van de Green Egg?

Leuke dingen om te doen

 • Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch heeft tijdens De Bossche Zomer een pop up paviljoen op de Parade. Naast het terras hebben zij heuse jeu de boules banen! Hier kun je lekker een potje spelen met je vrienden terwijl je ondertussen lekkers uit de keuken en bar bestelt.

 • Het festivalseizoen kunnen we deze zomer wel vergeten. Gelukkig kwamen de mannen van Disco Daddies met een ander goed plan: Schuin in de Tuin. Zij toveren jouw eigen tuin om in een waar festivalterrein.

 • De Verkadefabriek begint vanaf juli weer met de Buitenbios. 6 avonden in de week kun je op de binnenplaats een filmpje kijken onder de sterrenhemel. In juli begint de film om 22:15. Bekijk snel de agenda, want mijn favoriet was meteen al uitverkocht.

Events & andere weekendplannen

VRIJDAG 17 JULI

Van 15:00 tot 23:00

 • Bontgenoten bij de Costa Del Silo, een fonkelnieuw zonnig en spraakmakend terras tijdens De Bossche Zomer op de Tramkade met een festivaluitstraling, gevoel, sfeer én programma. Voor de vrijdag met Bontgenoten moet je reserveren. Een tafel voor 2 personen is €27.95 en voor 4 personen €53.95.
Costa-del-Silo
Costa del Silo – Foto: Jesper Wijnhoven

Vanaf 16:00

 • Vanaf 16:00 vanmiddag gaat de Kemping open op het Wilhelminaplein! Drankjes, hapjes, SUP’en, Kubbs of een potje jeu de boules – het kan hier allemaal. Wij zeggen slippertjes aan en op naar de Kemping.

Van 18:00 tot 22:45

 • Rooftop Bar Wolvenhoek host Silent Friday met CRUSH. Reserveer je koptelefoon en luister naar de lekkerste R&B en 90’s & 00’s deuntjes. Kosten zijn € 5,79 per persoon.

Vanaf 21:00

 • Bij Brouwpodium Bossche Brouwers speelt vanavond Sonny Ragg, een band die gaat voor ‘Funky Rock ’n Roll’. Verwacht dansbare nummers op geheel eigenwijze en rauwe manier gespeeld.

Van 22:00 tot 02:00

 • UITVERKOCHT! SMÈRRIG organiseert deze vrijdag de pop up Bar SMÈRRIG Karaoke in P79. Wil je de volgende keer bij één van de smèrrige events zijn? Houd dan de FB in de gaten!

ZATERDAG 18 JULI

Van 12:00 tot 22:45

Wolvenhoek Den Bosch
Rooftop bar Wolvenhoek – Foto: WesleyMaasFotografie

Van 13:00 tot 23:00

 • Zaterdag gaat Papi Chulo los bij Costa del Silo op de Tramkade. Ook hiervoor moet je reserveren. Een tafel voor 2 personen is €27.95 en voor 4 personen €53.95.

Vanaf 18:00

 • Op Zomerterras Zuid, vanaf 18:00, speelt en zingt Ravenna Moscoso Classic Rock, Pop en Soul terwijl jij van een lekker biertje in de zon geniet.

Van 20:30 tot 23:00

 • André Hazes treedt eindelijk weer op met zijn band en komt op 18 juli als eerste naar de prachtige MAINSTAGE in Den Bosch. MAINSTAGE is dé nieuwe entertainmenthal van Brabanthallen ’s-Hertogenbosch en daarmee hét nieuwe podium van het zuiden! Kaarten beginnen bij €49,50 per persoon.
Mainstage-Andre-Hazes
Mainstage

ZONDAG 19 JULI

Vanaf 11:30

 • Ook vandaag is de wekelijkse klassiek matinee bij Zomerterras Zuid. Dit keer Lieke op ‘t Rood, een eenvrouwsorkest op de accordeon en winnares van het prinses Christinaconcours.

Van 13:00 tot 23:00

 • Tijdens de Silent Silo bij Costa del Silo is er gratis toegang. Geniet van koude drankjes, fijne deuntjes en je voetjes in het zand.

Van 14:00 tot 18:00

Van 15:00 tot 18:00

Hele dag

 • Zondag 19 juli en zondag 23 augustus hosten BarriqueProef en Ben’s Favourites een wijn-spijs proeverij tussen de lindebomen in het Zuiderpark. De proeverijen duren een uur en je kunt zelf een tijdsslot kiezen. Reserveren doe je online en een tafeltje voor twee kost €29,95.

Lees ook: Wijn-spijs Proeverij tussen de lindebomen in het Zuiderpark

Om in de gaten te houden

Najib-Amhali-Den-Bosch
 • De kaartverkoop is gestart van de eerste artiest in Cultuurstad Theaters: Najib Amhali. Cultuurstad Theaters, een samenwerking van Theater aan de Parade en MAINSTAGE, opent op 1 september zijn deuren. Waar Najib Amhali in maart 2020 de laatste artiest was die te zien was in Theater aan de Parade, is hij ook de eerste die weer op een groot podium in ’s-Hertogenbosch te zien is.

 • In augustus bereidt Café Herman elke vrijdag en zaterdag een zomers menu van de BBQ of uit de pan in hun zomerkeuken. Reserveren is inmiddels mogelijk.

Happy weekend allemaal!

Bekijk ook:

Heb je nog meer tips die niet in de Den Bosch City Blog Weekend Guide staan? Laat het ons dan weten in de comments hieronder!

Wil je een event aanmelden voor een volgende weekend guide? Stuur ons dan even een berichtje via info@denboschcityblog.nl

Volg Den Bosch City Blog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!
facebook.com/denboschcityblog
instagram.com/denboschcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

Danielle van den Berg

Hoofdredacteur DenBoschCityBlog.nl | Eigenaar Studio Dani | Content creator Coco Dee Wanderlust…

Leave A Reply

Google+