Den Bosch Weekend Guide – 18, 19 & 20 september

Wat hebben we een geluk met deze Indian Summer in Den Bosch! Nog even genieten van die fijne zonnestralen voordat de herfst echt begint. En dat heeft de rest van de stad ook door, want er zijn weer teveel leuke dingen om te doen dit weekend in Den Bosch!

Events & andere weekendplannen

VRIJDAG 18 SEPTEMBER

Vanaf 20:00

 • Bij De Bossche Brouwers op de Tramkade draait DJ NASE weer de lekkerste summervibes & tunes, omdat de zomer nog langer niet voorbij is.
Bossche-Brouwers-Den-Bosch
 • Test jouw muziekkennis tijdens de Raad de Plaat Show bij P79. Herken je het liedje dat wordt gedraaid door de DJ en staat deze op jouw kaart? Dan mag je het lied afstrepen! Hoe meer je kunt strepen, hoe groter de kans op een leuke prijs! Tickets zijn €9,95.

 • Bij Mainstage – nieuw bij de Brabanthallen – betreedt Herman van Veen het podium. In zijn show 75 blikt hij terug op het verleden, trekt conclusies die het heden hem brengt en maakt een optimistische en realistische voorspelling voor de tijd die komen gaat. Met de mooiste liedjes en ‘Van Veense’ wijsheden. Er is een show op vrijdag én op zaterdag. Kaarten zijn €31,-.

ZATERDAG 19 SEPTEMBER

Vanaf 19:30

Om 19:30 en om 21:30

 • Het bruist van de muziek dit weekend, want ook in de Verkadefabriek gaan ze los. Deze zaterdag is er weer Jazz Factory met dit keer The Dollar Brand Project. Tijdens deze avond wordt jazz gecombineerd met Zuid-Afrikaanse invloeden. Kaartjes zijn € 14,-.

Van 20:00 tot 01:00

 • De energieke rock coverband Alice in Wonderbra zorgt deze zaterdag voor live muziek bij De Bossche Brouwers. Denk aan Britpop en Amerikaanse rock, Doors, Foo Fighters, Oasis en alles ertussenin.

Vanaf 20:00

HELE DAG

 • Zaterdag 19 septemer is het World Clean Up Day. Tijdens deze dag worden er allerlei toffe initiatieven ingezet om onze wereld een stukje mooier te maken. Ontzettend veel organisaties hebben op verschillende plekken in Den Bosch een opruimactie opgezet. Eentje die wij wel leuk vinden is die van het Paradijs van het Zuiden. Samen met de organisatie en maximaal 50 vrijwilligers help je mee met de nieuwe festivallocatie – Het Engelermeer – opruimen & schoonmaken. Oh, en leuke bonus: Je krijgt een gratis Paradijs van het Zuiden 2021 festivalticket!

ZONDAG 20 SEPTEMBER

Van 09:00 tot 10:00

 • Deze zondag is het weer tijd voor Yoga op de Vlonder van Concrete Urban Yoga. Lekker de dag beginnen op het water vlakbij BUURT. Aanmelden kan via socials en meedoen kost €12,50.
CONCRETE-URBAN-YOGA-2

Van 09:00 tot 16:30

 • Ga voor een speurtocht tussen snuisterijen vandaag naar de Snuffelmarkt in de Brabanthallen. Een kaartje is € 5,- en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Vanaf 13:00

Vanaf 18:00

HELE WEEKEND

 • Dit weekend kunnen liefhebbers van Indonesië hun hart ophalen. In de Brabanthallen is er namelijk de Pasar Malam. Dit heeft verder weinig introductie nodig. Denk aan lekker eten, leuke optredens, fijne kraampjes en specialiteiten. Er wordt gewerkt met tijdslots en kaartjes zijn alleen online aan te schaffen. Entree is €7,00 – € 9,50.

 • Dit weekend is het tweede en laatste weekend dat je terecht kunt bij Strandje Beton. Bij dit leuke pop-up event bij het Grasso-terrein eet je verse vis en schelp- en schaaldieren. Wij nemen deze donderdag even een kijkje!
Zomerterras Zuid Den Bosch
 • Zomerterras Zuid is één van de pop-up terrassen die nog even mogen blijven. Dit weekend is er elke dag live jazzmuziek. Met vrijdag Johny Boston Trio, zaterdag Neil van der Drift Trio en zondag Chelsea Foreman. Hier geniet je lekker in het zonnetje in een groene oase, met hapjes en drankje van Bar 35 en Nom Nom. En een lekker jazzvibe.

Cafés, terrassen en restaurants in Den Bosch

Wij zijn in lovveeee met deze Indian Summer. Daarom zijn we ook weer shameless vaak buiten de deur te vinden. Bij onze gebruikelijke adresjes in de Uilenburg, op de Parade en de Korte Putstraat. Maar ook bij deze leukerds:

 • Wie een exemplaar van het tijdschrift ‘De Smaak van Italië’ heeft, weet dat ons Bossche geheim is verklapt. Onze eigen Pizzabar Deeg staat namelijk tussen de 9 populaire pizzeria’s in Nederland. Met een reden, want het is hier genieten!

 • Yass! De Graven van Leuven is vanaf nu ook op zondag open! Biertjes, wielrennen kijken of gewoon een koffie’tje, het kan hier allemaal. Maar wat je ook doet, vergeet niet de lekkerste tosti’s van Den Bosch te bestellen.

 • Bij Van Puffelen in de Uilenburg doen ze wel iets heel leuks – Bestel je 2 Indian Pale Ale’s dan krijg je een gratis kraslot met kans op 50.000 euro. Tja, geen slechte manier om deze Indian Summer te vieren, toch?
MUSEUMKWARTIER- Den Bosch
 • Wisten jullie dat na de Bossche Zomer niet alle pop-ups zijn verdwenen? In het Museumkwartier zit je nog heerlijk buiten Thuis bij van Drakestein! Kun je daarvoor mooi even een bezoekje brengen aan de musea hier.

Winkelen in Den Bosch

 • Niet zo lang geleden is de oude winkel Styl verhuisd naar de Gasselstraat. Bij Styl shop je de leukste kleding, sieraden, accessoires en woonitems. Deze nieuwe shop is waanzinnig leuk ingericht!

 • Bij Hutspot in Den Bosch hebben ze zóveel leuke hebbedingetjes. In de winkel vind je een mix van tijdsloze mode en design, en lokale kunst. Zo zagen we eerder al leuke posters van Studio Boot voorbijkomen.

 • Terre des Hommes in de Vughterstraat specialiseert in tweedehandskleding en accessoires. Eigenlijk is het een stichting en wordt er alleen gewerkt met vrijwilligers. Best indrukwekkend met 43 winkels door het hele land. Alle opbrengst gaat direct naar de projecten. Met Second Hand September dagen zij je uit om duurzame items te kopen. Doe je ook mee?

Leuke dingen om te doen

 • We zaten er vanaf het begin al met onze neus bovenop – met mooi weer is de Canarische Weilanden toch wel dé hotspot aan de Maas. Bij De Blauwe Sluis haal je jouw bedjes en gevulde koelbox op. Tijd voor de lunch? Ga dan lekker op het terras eten of haal je lunch op en neem het mee terug naar het water.
Appel Galeries Werkwarenhuis Den Bosch
 • Appèl Galeries nodigt je t/m 27 september uit voor de expositie op de eerste etage van het Werkwarenhuis op de Tramkade. Zeven galeries uit het zuiden presenteren daar een selectie uit hun aanbod aan beeldende kunst. Open van woensdag t/m zondag tussen 12:00 – 18:00 uur. Entree gratis.

 • Met dit lekkere weer zijn wij het liefste op het water. Bij 22 shades of blue huur je een kano, sup of bootje en ontdek je de mooiste plekjes van de stad. Volg 22 shades of blue op Facebook en krijg bij vermelding hiervan 20% korting op al je reserveringen in september.

 • Met mooi weer – ook met minder mooi weer, gewoon een wetsuit aantrekken – zijn de allerleukste activiteiten op het water met Windsurf Den Bosch. Deze zomer deden we al een lesje mee op het Engelermeer. Je kunt er overigens ook suppen.
Den-Bosch-historische-centrum
 • Iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag organiseert VVV ‘s-Hertogenbosch een cultuurhistorische stadswandeling. Je loopt met een gids door het eeuwenoude centrum van Den Bosch. Ontdek smalle straatjes, pleinen en bekende Bossche bezienswaardigheden. De wandelingen starten om 14:30 uur en duren ongeveer vijf kwartier. Kaartjes zijn € 6,- en te reserveren via info@vvvshertogenbosch.nl of 073 6127170.

Om in de gaten te houden

 • Zomerterras Zuid organiseert op 26 september een heuse Bierfest. Er zijn kaarten beschikbaar voor de middag en de avond. Een kaartje kost €45,- en is inclusief bier, eten en muziek.

 • Op 26 september wordt de Bossche Bokbier Wandeling georganiseerd. Voor €17,50 ga je langs 5 deelnemende cafés voor een bokbiertje en een lekker borrelhapje. Per café zijn er maar 20 kaarten beschikbaar. Deze zijn te koop bij de cafés Jeronimus, De Unie, De Graven van Leuven, Lalalaa en P79.

 • Woensdag 30 september & donderdag 1 oktober houdt Taveerne ‘t Pantoffeltje een Bier Tasting. Voor €12,50 per persoon krijg je een proeverij met 3 speciaalbiertjes en borrelhapjes. Daarna is er een silent disco van 2 uur.

 • Er wordt niet alleen een Bier Tasting georganiseerd, maar ook een Gin & Tonic editie! Zondag 27 september en vrijdag 2 oktober host Taveerne ‘t Pantoffeltje een Gin Tasting voor €17,50 met 2 G&T’s en borrelplank.

Bekijk ook:

Heb je nog meer tips die niet in de Den Bosch City Blog Weekend Guide staan? Laat het ons dan weten in de comments hieronder!

Wil je een event aanmelden voor een volgende weekend guide? Stuur ons dan even een berichtje via info@denboschcityblog.nl


Volg Den Bosch City Blog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!
facebook.com/denboschcityblog
instagram.com/denboschcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

Danielle van den Berg

Hoofdredacteur DenBoschCityBlog.nl | Eigenaar Studio Dani | Content creator Coco Dee Wanderlust…

Leave A Reply

Google+