Den Bosch Weekend Guide – 24, 25 & 26 juli

Tijdens De Bossche Zomer heeft Den Bosch allerlei leuke activiteiten, pop-up terrassen en leuke events. Lees er alles over in deze Den Bosch Weekend Guide!

Winkelen in Den Bosch

 • In de Orthenstraat zit de Deense woonwinkel Søstrene Grene. Hier vind je woonitems, decoratie, hobbyartikelen en speelgoed. Vanaf donderdag 23 juli wordt de nieuwe collectie voor kantoor en school gepresenteerd.

 • NOA Vintage zit niet in Den Bosch, maar vlakbij in Vught. Hier kun je alleen op afspraak terecht voor de mooiste designer vintage kleding, accessoires en schoenen.

 • Speaking of vintage: In de Minderbroedersstraat zit Studio M. vintage. Zij zijn deze week begonnen met de summer sale. Let op! Open van woensdag t/m zaterdag.

Bossche restaurants, cafés en terrassen

 • Vanaf nu is Barkade ook op maandag en woensdag open (vanaf 17:00)! Dus ben je net als wij altijd wel te porren voor een arcade game en Aziatische gerechten? Ga dan deze maand nog even langs op ma & wo, dan krijg je namelijk 2 munten gratis.
 • Elke week staan er andere Bossche ondernemers bij het pop-up paviljoen van Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch op de Parade. Deze week zijn dat Tante Wonnie en Feestcafé De Taveerne. Lekker Surinaams eten en gegarandeerd feest!

 • Met mooi weer is de Kemping open op het Wilhelminaplein! Drankjes, hapjes, SUP’en, Kubbs of een potje jeu de boules – het kan hier allemaal. Wij zeggen slippertjes aan en op naar de Kemping.
Costa del Silo Den Bosch
 • Elke week vanaf donderdag is er bij de Costa Del Silo iets tofs te doen. Een fonkelnieuw, zonnig en spraakmakend terras tijdens De Bossche Zomer op de Tramkade met een festivaluitstraling, gevoel, sfeer én elke keer een leuk programma.

Leuke dingen om te doen

BOSSCHE BOTEN 17
 • Laatst gingen wij mee met Bossche Boten voor een bierproeverij en rondvaart door Den Bosch. Naast een bierproeverij zijn er ook andere arrangementen mogelijk. Wat dacht je van een Gin & Tonic proeverij of een hapje eten aan boord?

 • Benieuwd naar de toekomst van het menselijk lichaam? Of een kijkje nemen bij de tentoonstelling ‘De poster is dood’? Het Design Museum Den Bosch is een aanrader voor iedereen die van hedendaagse kunst houdt. Neem daarna ook gelijk een kijkje bij van Drakestein.
MUSEUMKWARTIER-5

Events & andere weekendplannen

VRIJDAG 24 JULI

Van 16:00 tot 20:00

 • In het Zuiderpark wordt de tweede editie van PLOTS georganiseerd. Bij PLOTS maak jij je eigen feestje maken. Bring Your Own dus. Dat geldt voor je drankje en hapje maar ook voor je instrument, spel, slingers en je vrienden. Picknickpark Zuid zorgt voor kleedjes en daar kun je eventueel ook een koud drankje kopen.

Van 17:00 tot 22:45

Zomerterras Zuid

Van 18:00 tot 22:30

Vanaf 19:00

 • Bij het pop-up paviljoen van Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch host Tante Wonnie’s neef Ronnie’s een game night met een optreden van de Koppersnellers.

Van 20:00 tot 22:00

 • Houd je van hoepelen en lekkere muziek? Ga dan lekker doordraaien met AMMEHULAHOOP in het Zuiderpark! Neem je eigen hula hoop mee, niks moet alles mag. Heb je geen hula hoop? Er zijn er een paar te leen (gratis wel 10,- borg contant).

Van 20:30 tot 22:00

 • Vanavond deelt Sven Ratzke het podium met bandoneonist Carel Kraayenhof. Zijn vertolking van het tangonummer Adiós Nonino zorgde voor de traan die koningin Máxima op 2 februari 2002 liet vloeien. Georganiseerd door Theaterfestival Boulevard bij de Citadel van Den Bosch.
Funpark-Tramkade-Den-Bosch

ZATERDAG 25 JULI

Van 16:00 tot 22:00

 • Op het terras bij Van Aken op de Tramkade wordt ein-de-lijk de tweede editie van African Disco Stream gehouden. Met Jungle Moto en gastdj Dj Nomad (Africaine 808) beloofd dit niks dan goeds!

Van 16:00 tot 23:00

Van 22:00 tot 00:00

 • UITVERKOCHT! Op zaterdag 25 juli verandert Treurenburg in een ware Amerikaanse drive in bioscoop. Kijk vanuit je auto een film op een levensgroot scherm van 18 m breed en 13 m hoog. Het geluid van de film wordt afgespeeld via de speakers van je auto radio. Deze zaterdag draait muziekfilm Queen. Je kunt je aanmelden voor de reservelijst via de site.

ZONDAG 26 JULI

Vanaf 11:30

 • Ook vandaag is de wekelijkse klassiek matinee bij Zomerterras Zuid. Dit keer het duo Majoor Zilaitis. Viool en cello zoals het bedoeld is.
Bourgondisch-Den-Bosch

Vanaf 16:00

Van 16:00 tot 21:00

 • De nachtzusters nemen de middagshift onder hun hoede! 26 juli draaien ze een zwoele zondagmiddag aan elkaar, kom een cocktail drinken van hun Bloody Good Mary’s en hang op het chille terras van de Bossche brouwers aan de Vaart!

Om in de gaten te houden

 • Zondag 23 augustus hosten BarriqueProef en Ben’s Favourites een wijn-spijs proeverij tussen de lindebomen in het Zuiderpark. De proeverijen duren een uur en je kunt zelf een tijdsslot kiezen. Reserveren doe je online en een tafeltje voor twee kost €29,95 (inclusief 3 witte wijnen en hapjes).

Lees ook: Wijn-spijs Proeverij tussen de lindebomen in het Zuiderpark

WIJNPROEVERIJ ZUID Den Bosch
 • De kaartverkoop is gestart van de eerste artiest in Cultuurstad Theaters: Najib Amhali. Cultuurstad Theaters, een samenwerking van Theater aan de Parade en MAINSTAGE, opent op 1 september zijn deuren. Waar Najib Amhali in maart 2020 de laatste artiest was die te zien was in Theater aan de Parade, is hij ook de eerste die weer op een groot podium in ’s-Hertogenbosch te zien is.

Bekijk ook:

Heb je nog meer tips die niet in de Den Bosch City Blog Weekend Guide staan? Laat het ons dan weten in de comments hieronder!

Wil je een event aanmelden voor een volgende weekend guide? Stuur ons dan even een berichtje via info@denboschcityblog.nl

Volg Den Bosch City Blog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!
facebook.com/denboschcityblog
instagram.com/denboschcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

Danielle van den Berg

Hoofdredacteur DenBoschCityBlog.nl | Eigenaar Studio Dani | Content creator Coco Dee Wanderlust…

Leave A Reply

Google+