Den Bosch Weekend Guide – 3, 4 & 5 juli

De komende 2 maanden barst het van de pop up terrassen en nieuwe hotspots in Den Bosch. 1 juli is officieel De Bossche Zomer begonnen met allerlei leuke activiteiten in de verschillende kwartieren van onze stad. Maar dit zou onze Den Bosch Weekend Guide niet zijn als we de fijne winkels en Bossche restaurants vergeten.

Happy weekend allemaal!

Winkelen in Den Bosch

 • Kraamvisite? Of voor je eigen koter op pad? Bij Trots Juniorstore ben je op het goede adres voor babykleding, kinderkleding, kinderartikelen en kinderwagens. Voor steps, boeken, sieraden en andere accessoires stap je binnen bij hun tweede winkel Trots in dezelfde straat.

 • In de Brandstore van Coco & Sebas in de Vughterstraat haal je je hart op aan het assortiment aan chocolade. Kun je niet kiezen? Bestel dan in ieder geval een ijsje voordat je de deur uitloopt.

 • Mannen kunnen terecht bij Casualz Men op de Schapenmarkt. Kijk even rond of laat je adviseren onder het genot van een kop koffie.
Rooftop Zoetelief

Bossche restaurants, cafés en terrassen

 • Wij namen woensdag al een kijkje bij de nieuwe rooftop van Zoetelief in de Korte Putstraat. Tot 23:00 zit je hier heerlijk in één van de loungebanken met een Pornstar Martini en lekkere hapjes op tafel.

 • Combineer een bezoek aan het museum met een lunch of een drankje op het terras bij Thuis bij van Drakestein. Hier zit je heerlijk in het zonnetje.

 • Nog zo’n parel van een hotspot is Zomerterras Zuid. In het groene gebied tussen Rugbyclub the Dukes en het Zuiderpark kun je tussen 12:00 en 23:00 fijn een drankje doen en lekkers bestellen van de zaken Nom Nom en Bar 35.

 • Iedere zondag kun je bij genieten van een Zilte Zondag bij Bistro Bon. De hele dag zijn de Fine Claire oesters 1 euro, en de Rockefeller en Aziatische oesters 1,50 euro. Drink daar een G&T bij en je hebt een fijne zondag.
smakenrad.nl

Leuke dingen om te doen

 • 2 juli is officieel het Smakenrad op de Pettelaarse Schans open gegaan. In het grootste vervoerbare reuzenrad van Nederland kun je nu terecht voor een kop koffie met Bossche bol, lunch of diner in één van de gondels. Zeg nou eerlijk, dit is toch vet?

 • De Verkadefabriek begint vanaf juli weer met de Buitenbios. 6 avonden in de week kun je op de binnenplaats een filmpje kijken onder de sterrenhemel. In juli begint de film om 22:15. Bekijk snel de agenda.

 • De Zomerse Tour is een fietsroute van 73 km over de stadgrenzen van de gemeente ’s-Hertogebosch. Voor 10 euro krijg je een kopje koffie, de (digitale) route en een bidon met water. De Graven van Leuven is zowel begin als eindpunt van deze fietsroute. Neem voor meer info contact op via de De Graven van Leuven.

 • Dat we het evenement Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch dit jaar moeten missen is pijnlijk. Maar niet getreurd. Want vanaf zaterdag 4 juli om 11:00 kun je terecht bij een kleiner paviljoen op de Parade. Een week lang trappen De Carrousel, Brasserij Breton en Café Klassiek hier de Bourgondische Bossche Zomer af.
Rooftop Zoetelief

Events & andere weekendplannen

VRIJDAG 3 JULI

Van 13:00 tot 17:00

 • Tijdens De Bossche Zomer (juli & augustus) is er elke vrijdagmiddag een workshop edelsmeden op de Tramkade. Tijdens de 4 uur durende workshop mag je zelf weten wat men maakt.

Van 18.00 tot 18.45 & van 20.00 tot 20.45

 • In Brasserie Cé van Golden Tulip Hotel Central is er elke vrijdag Live Jazz. Dit weekend is het podium voor Jazzy Bossa nova & Indonesian songs. Toegang is gratis.

Van 20:00 tot 23:00

 • Elke vrijdag vaar je de zonsondergang tegemoet tijdens de VIP Sunset tour Sloep. Tijdens de tocht van 2,5 uur geniet je van onbeperkt koude drankjes, een luxe borrelplank en een waanzinnig uitzicht. € 45 per persoon.
Nieuwe-Bossche-School-Den-Bosch
Nieuwe Bossche School

ZATERDAG 4 JULI

Vanaf 12:00 tot 23:00

 • Zaterdag is de officiële opening van Rooftop bar Wolvenhoek. Ze trappen af met 2 shifts en Silent Disco. Vanaf 4 juli is deze pop up 7 dagen per week open met mooi weer. Reserveren is wel aan te raden. De laatste shift zit al vol.

Vanaf 16:00

ZONDAG 5 JULI

Vanaf 11:30

 • Zomerterras Zuid trapt deze zondag af met een zondagmatinee. Er wordt vanaf 11.30 uur door Fohkes een selectie gespeeld variërend van Handels watermusic tot Irvin Berlin’s Alexander Ragtime Band. Toegang is gratis en reserveren doe je via de website.

HELE WEEKEND

Van 12:00 tot 17:00

 • Naast de Casinotuin aan het Nachtegaalslaantje vindt dit weekend het Outdoor Gallery Weekend plaats bij Van der Ven Oriental Art. Neem eens een kijkje bij de waanzinnige Aziatische kunst van deze gallerie.

Bekijk ook:

Heb je nog meer tips die niet in de Den Bosch City Blog Weekend Guide staan? Laat het ons dan weten in de comments hieronder!

Wil je een event aanmelden voor een volgende weekend guide? Stuur ons dan even een berichtje via info@denboschcityblog.nl


Volg Den Bosch City Blog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!
facebook.com/denboschcityblog
instagram.com/denboschcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

Danielle van den Berg

Hoofdredacteur DenBoschCityBlog.nl | Eigenaar Studio Dani | Content creator Coco Dee Wanderlust…

Leave A Reply

Google+