Den Bosch Weekend Guide – 5, 6 & 7 juni

Een nieuwe weekend verdient een nieuwe guide! We hebben weer een aantal leuke zaakjes en toffe dingen om te doen voor jullie verzameld. Happy weekend allemaal!

Volg RIVM-richtlijnen en blijf op de hoogte van actuele informatie.

De leukste winkels in Den Bosch

Naast vele boetiekjes en conceptstores heeft Den Bosch ook toffe interieurwinkels, speciaalzaken en winkels die lokale producten stimuleren.

Mister-design-den-bosch
 • Musthave District – Laatst zagen we op IG alweer de allerleukste outfits voorbij komen. We gaan maar eventjes wat zomeroutfitjes scoren. Ook hebben ze kekke mondkapjes voor als je het OV in moet.

 • Mister Design – Nog steeds de allertofste interieurwinkel in Den Bosch. In de 2000m2 showroom in de Vughterstraat kun je wegdromen bij al het moois voor in huis.

 • Doogan Records – In de Dode Nieuwstraat zit deze platenwinkel verstopt. Soms exposeert hier ook een kunstenaar, soms draaien ze instore sets. Hoe dan ook, een kijkje nemen is altijd de moeite waard.
Tramkade-in-s-Hertogenbosch
 • Social Label – In het Werkwarenhuis op de Tramkade zit Social Label. Deze conceptstore verkoopt unieke items van lokale ontwerpers, kunstenaars en architecten met een hoog sociale verantwoordelijkheid.

 • ALIX The Label – We zijn vanaf dag 1 fan van ALIX The Label en we zijn dan ook blij dat er een store open is gegaan in de Fonteinstraat. Dit weekend eindelijk maar even kijken.

Bekijk ook 11X Fijne hotels in het centrum van Den Bosch

Terrasje, take away of naar je favo restaurant

De Bossche horeca is weer open en de take away is niet meer weg te denken in deze tijd. Dus of je nou bij je favo restaurant of café gaat zitten, lekker eten afhaalt voor thuis of een terrasje pakt, het is de Bossche horeca van harte gegund!

Den Bosch City Blog Cafe Herman
 • Bij Café Herman zit je heerlijk aan de voet van de oude watertoren. Ze hebben een groot terras en een superfijne kaart. Dit is een hotspot in Den Bosch die vaak vergeten wordt door velen, maar oh zo chill is.

 • Afgelopen week hebben wij het eten van Ishu Eats uitgeprobeerd. Om er even van te kunnen proeven werd er speciaal voor ons gekookt. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Op zaterdag kun je een authentieke Indiase maaltijd afhalen en deze zondag begint Ishu met een brunch box.
Soete Moeder Tuin-met-vijver-op-voorgrond
 • Met mooi weer zitten we het liefst in de enorme tuin van De Soete Moeder. Dit voormalige klooster is namelijk niet alleen een hotel, maar ook een restaurant.

 • Bij ff Swanjéé kun je kleine gerechtjes bestellen, maar ook een goed stuk vlees van de grill. Het kleine zusje Puik hebben ze omgetoverd tot Petite Swanjéé met dezelfde gerechten. Daarnaast is dit weekend de verwachte opening van het terras in de Sint Janstuin!

 • NIEUW: Vanaf 3 juni opent Pannenkoekengoed zijn deuren op Orthen. Eindelijk heeft Den Bosch een pannenkoekenhuis!

 • Nul73 heeft de hele dag door een gevarieerde kaart. Ze hebben nu tijdelijk aan de voorzijde tafeltjes, waar je aan de voet van de Sint Jan kunt eten. Maar ook aan de achterkant hebben ze een adorable buitentuintje.

Bekijk ook: De tofste nieuwe terrassen in Den Bosch dankzij corona

Leuke dingen om te doen

 • Varen in een eendje! Bij De Vlotte Vloot kun je varen in een normaal sloepje. Maar als je echt een toffe ride wilt, huur dan een elektrisch eendje! Nu maar hopen dat het weer bijtrekt.

 • [ONLINE] Doe mee met de online workshop van The Green Bar. Zondag 7 juni van 13.00 – 15.00 geven zij een online workshop eco-systeem maken. Je bestelt het pakket (€34,95) met daarin alles wat je nodig hebt. Vervolgens doe je 7 juni online mee met de interactieve workshop.

Choco-Loca
Credits: Choco Loca
 • Ga met een klein groepje bonbons maken! Samen met Tante Annie van Choco Loca maak je jouw eigen bonbons met verschillende ingrediënten. De Bossche BonBon Workshops starten vanaf €29,50.

 • Jonge kunstenaars uit Noord-Brabant hebben een podium in het Noordbrabants Museum onder de naam Brabantse Nieuwe. Op het moment is de tentoonstelling van Joran van Soest te zien: I love you still, I loved you 

 • Met Doe Den Bosch kun je allerlei spellen in de stad of thuis doen. Bekijk de stad vanuit een ander perspectief met een citygame of speurtocht bijvoorbeeld.

Events & andere weekendplannen

VRIJDAG 5 JUNI

Van 15:00 tot 19:00

Van 19:15 tot 21:00

 • [ONLINE] SMÈRRIG Pubquiz #2 – We deden al mee met de eerste editie van de Smèrrig Pubquiz. Wat hebben we toen gelachen! Dit moet je vooral doen met een pilsje in je hand. Verwacht fijne plaatjes en veel slap geouwehoer. Houden we van. Verplaatst naar 12 juni.
Verkadefabriek
Credits: Verkadefabriek

ZATERDAG 6 JUNI

 • De Verkadefabriek heeft weer een indrukwekkende agenda met films. Wat dacht je van Little Women (naar het gelijknamige boek) om 13:40 op zaterdag? Of La Misérables in de avond? Bekijk hier de actuele agenda.

Van 12:30 tot 14:00

Bekijk ook:
6x Hotspots op de Tramkade in Den Bosch
9x Ontbijten in Den Bosch
Op en top BourgonDISCH: DISCH in de Kerkstraat


Heb je nog meer tips die niet in de Den Bosch City Blog Weekend Guide staan? Laat het ons dan weten in de comments hieronder!

Wil je een event aanmelden voor een volgende weekend guide? Stuur ons dan even een berichtje via info@denboschcityblog.nl

Volg Den Bosch City Blog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!
facebook.com/denboschcityblog
instagram.com/denboschcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

Danielle van den Berg

Hoofdredacteur DenBoschCityBlog.nl | Eigenaar Studio Dani | Content creator Coco Dee Wanderlust…

Leave A Reply

Google+