Den Bosch Weekend Guide – 9, 10 & 11 oktober

De herfst is nu wel echt begonnen. We hebben onze jassen en paraplu’s weer tervoorschijn gehaald en we zijn snel naar de winkel gerend voor een fles port voor thuis. Maar we zouden geen Bourgondiërs zijn als we niet zo nu en dan buiten de deur kijken. Zeker omdat – ook nu – alle ondernemers nog steeds een beetje liefde van ons horen te krijgen!

Gelukkig staat Den Bosch nooit stil en is er altijd wel wat te doen. Voor jullie: De nieuwe Den Bosch Weekend Guide voor 9, 10 & 11 oktober!

Events & andere weekendplannen

VRIJDAG 9 OKTOBER

Van 10:30 tot 11:30 uur

 • [ONLINE] Vrijdag is het de Dag van de Duurzaamheid. Bij Werk aan de Winkel kun je daarom vrijdag en zaterdag meedoen met de online workshop Recycle Terrarium maken. Voor €15,- krijg je een heel pakket en kun je live thuis meedoen.

Vanaf 19:00 uur

 • Taveerne ‘t Pantoffeltje organiseert vrijdag een Gin Proeverij voor €17,50. Hierbij proef je 3 verschillende gin & tonics en krijg je een fijne borrelplank erbij. Daarna kun je gewoon lekker blijven zitten voor de deuntjes van Club Slof!

Vanaf 20:00 uur

ZATERDAG 10 OKTOBER

Hele dag

 • Van 10 oktober tot en met 15 oktober is de Graduation show van kunstacademie St. Joost te zien op de bovenverdieping van het Werkwarenhuis (Tramkade). Ook is de roze salon van Van Aken het festivalcafé voor alle aanstormende talenten.
Van Aken Werkwarenhuis

ZONDAG 11 OKTOBER

Van 10:00 tot 17:00 uur

 • Zondag is weer de grootste Brabantse platenbeurs van het jaar. Meer dan 300 meter aan kramen met lp’s, cd’s en andere geluidsdragers. Vanaf 12 uur krijgen de eerste 150 bezoekers een goodiebags met lp’s, cd’s en singles. Entree is €7,- per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis) en parkeren is gratis.

Om 14:10 uur en om 18:00 uur

 • Deze zondag is het weer lekker sport kijken. Eerst strijdt Max Verstappen in Duitsland om 14:10 uur. Vervolgens is om 18:00 uur het duel Bosnië-Herzegovina – Nederland. Beiden kijken we het liefst in de kroeg met een biertje erbij. Je vindt ons bij ‘t Pantoffeltje of bij De Smidse aan de bar.

Om 19:00 uur

 • Na het overlijden van Leonard Cohen – Canadese singer-songwriter – in 2016 bracht Flip Noorman een eenmalige hommage. Het publiek dat aanwezig was, vond dat het niet bij een keer mocht blijven. En dus kwam er een theatertour. De show is te zien bij De Verkadefabriek. Tickets voor de 16:00 uur show zijn uitverkocht, maar wel nog beschikbaar voor de show van 19:00 uur.

Cafés en restaurants in Den Bosch

De terrassen zijn weer ingeklapt en sluitingstijd is verplicht om 22:00 uur. Maar uit eten gaan in Den Bosch blijft een feestje. Ook overdag of vroeger op de avond borrelen vinden wij niet heul erg.

Het Viswijf
 • Het Viswijf bestaat inmiddels 1 jaar! En ze hebben vanaf nu iets leuks: Iedere week serveren zij op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag een gaaf visgerecht voor €17,50! Helemaal af, en genoeg om met een gevulde maag weer onderweg te gaan.

 • Dat ontzettend leuke terras in de tuin van onze Sint Jan is binnenkort niet meer. Ook laat het weer het niet meer toe. FF Swanjéé was één van de horecazaken die hier een plekje had. Maar bij Swanjéé en Petit Swanjéé (pandje ernaast) zit je ook helemaal lekker. Geen plek? Afhalen kan ook gewoon!
Eetbar De Stadt
 • Ontbijt, lunch, diner of borrel, niks is hier te gek. Vanaf 10:00 uur zit je aan de banana pancakes bij Eetbar De Stadt. Of gewoon een lekker steakje ‘s avonds. Fijn met die huisgemaakte sambal erbij!

Winkelen in Den Bosch

Vooral voor unieke, kleinere boutiques ben je in Den Bosch aan het juiste adres. Het stikt er namelijk van de leuke winkels in verborgen zijstraatjes.

 • Zo heeft Jutt weer een fijne collectie voor vrouwen, met fijne printjes en lekker warme stoffen voor deze Nederlandse kou. Als je dan toch aan het winkelen bent, loop dan ook even langs zusje Juul!

 • Bij Studio M. vintage vind je de echte parels. De items waarvan je er niet snel nog eentje van ziet. Wees gewaarschuwd: Bij deze vintage winkel word je hebberig.

 • WO! concept store is nog zo’n leukerd. Hier vind je alles van hebbedingetjes voor jezelf, items die je echt in huis moet hebben en leuke kado’tjes voor anderen. Goede tip ook voor als je in de decembermaand moet scoren.

Leuke dingen om te doen

In Den Bosch zijn er altijd leuke dingen om te doen. Met dit druilerige weer duiken wij het liefst een museum in, of gaan we spelletjes doen.

 • Twee studenten van de St. Joost kunstacademie tonen hun afstudeerwerk in het Koetshuis op het voorplein van het Noordbrabants Museum. Van 7 t/m 11 oktober kun je de werken van Jesse Fischer en Charlotte Bol bewonderen. De tentoonstelling is tijdens openingstijden van het museum toegankelijk en je hebt geen ticket nodig.

 • Wist je dat we in Den Bosch een heuse arcade hal hebben? Bij Barkade kun je niet alleen lekker eten, maar ook de leukste oldschool spellen spelen. De airhockey houden wij bezet, maar jullie kunnen gewoon racen, Pacman of Super Mario spelen. No problem.
arcade hal tramkade den bosch
Barkade

Bekijk ook:

Heb je nog meer tips die niet in de Den Bosch City Blog Weekend Guide staan? Laat het ons dan weten in de comments hieronder!

Wil je een event aanmelden voor een volgende weekend guide? Stuur ons dan even een berichtje via info@denboschcityblog.nl


Volg Den Bosch City Blog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!
facebook.com/denboschcityblog
instagram.com/denboschcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

Danielle van den Berg

Hoofdredacteur DenBoschCityBlog.nl | Eigenaar Studio Dani | Content creator Coco Dee Wanderlust…

Leave A Reply

Google+