Den Bosch Weekend Guide – Pinksteren 2020

Yass! Ein-de-lijk hebben we weer een nieuwe Den Bosch Weekend Guide! Het had een weekend vol jazz en andere toffe dingen moeten zijn. In plaats daarvan maakt de horeca zich klaar om 1 juni vol energie open te gaan.

Volg RIVM-richtlijnen en blijf op de hoogte van actuele informatie.

In deze nieuwe Den Bosch Weekend Guide staan onze favoriete hotspots en tips op een rijtje.

Shop ’til you drop

Online, private shopping, op afspraak, het maakt ons niet uit. Zolang we maar mogen winkelen.

 • PLANT is een nieuwe plant-based winkel in de Vughterstraat. Planten, kleding, koffie en lekkers, alles is hier te vinden. Maar wel allemaal organic en plant-based.
 • Ons favorietje Koekwaus heeft de afgelopen weken aan persoonlijke bezorging en private shopping gedaan. Houden we van! Kijk vooral ook even de stories voor inspiratie.
Wanderwood Den Bosch City Blog
 • Wanderwood zit in de Snellestraat, maar heeft ook een webshop. Hier vind je mooie, duurzame woonitems, kleding, planten en meer.
 • We zagen Roos van De Bossche Suikeroom al vaker voorbij komen op de IG stories van Bezoek Den Bosch. Haar vrolijkheid en creativiteit zijn aanstekelijk. We gaan mooi even een zak snoep halen dit weekend!
 • Bij Liefste in de Snellestraat word je gewoon hebberig. Heel veel leuke kleding. Hebben!
 • Voordat we klaar zijn met winkelen moet er ook nog even wat wijn gehaald worden! Onze favo’s zijn Ben’s Favourites in de Verwersstraat en Proef in de Uilenburg. Overigens kun je ook gewoon online bestellen.
Proef den bosch

Online events

De evenementenbranche heeft het zwaar. Ze verdienen ook wel een hart onder riem. Zeker omdat er veel zijn die toch doorgaan met toffe livestreams en gekke pubquizzen!

VRIJDAG 29 MEI 2020

Van 15:00 tot 19:00

Van 17:00 tot 19:00

 • Quarantine VrijMiBo van Manify Out of Office – De livestreams van Manify Out of Office zijn dik! Eerder stonden zij al op het dak van de Bossche watertoren en in een sloep vanaf het water te draaien. Deze vrijdag gaan ze los in de Orangerie!

Van 20:00 tot 22:00

 • Live online whiskeyproeverij van Barrique – Tijdens de proeverij leer je meer over whiskey’s en het proeven ervan. Dit kan natuurlijk niet zonder het goedje zelf. Daarvoor hebben ze de whiskey-kit bedacht. Hierin zitten 6 proefflesjes, 2 glaasjes, pipetjes, chocolade, het programma en een distillery map.

Van 20:00 tot 23:00

 • Thuis met SMÈRRIG – Oh wat zijn we fan van Smèrrig. Fijne plaatjes en vieze deuntjes, we houden ervan. Eerder deden we al mee met hun pubquiz, maar de vrijdagavond livestream sessies zijn ook top!

Van 29 mei 20:00 tot 31 mei 22:00

 • Hellobier Online Speciaalbier Festival – Een online speciaalbier festival klinkt al goed, maar als je je dan bedenkt dat er DJ’s optreden en er een beerbingo is, dan ben ik helemaal om! Jammer genoeg waren we te laat met het bestellen van het Festival Bierpakket, maar de volgende keer doen we mee!
Tramkade Den Bosch City Blog

ZATERDAG 30 MEI 2020

Van 21:00 tot 00:00

ZONDAG 31 MEI 2020

Vanaf 12:00

Food & drinks voor thuis

Het laatste weekend dat je verplicht thuis moet eten en drinken, want vanaf 1 juni mogen we weer terecht bij onze Bossche horeca. Niet iedereen blijft doorgaan met de toffe iniatieven die bedacht zijn tijdens Corona. Dus nog even wat leuks op een rijtje:

 • Voor de laatste keer tussen 15:00 en 18:00 kun je deze vrijdag terecht bij Tappunt voor Bring Your Own Bottle Friday. Neem zelf een afsluitbare fles mee en laat ‘m vullen met speciaalbier van Tappunt.
 • Café Reinders werkt dit weekend samen met Jazz in Duketown en Aperol Spritz. Voor €17,50 heb jij een PinksterdagBorrelbox met leuke producten. Van vrijdag tot en met zondag van 16:00 tot 19:00.
 • Eetbar de Stadt heeft een picknickdoos met lekkers voor 2 personen samengesteld. Voor €29,50 of €39,- met flesje wit of rosé. Bestel voor 22:00, haal de volgende dag op tussen 11:00 en 12:00.
 • Build Your Own Burger van Bar35 – De laatste week dat we nog terecht kunnen voor een BBQ doe-het-zelf burgerpakket.
Bar35 Den Bosch City Blog
 • Italië voor thuis met de gerechten van Restaurant Onesto. In de webshop kun je alle gerechten en wijnen voor thuis bestellen.
 • Le Méridien en Bistro Borage bundelen hun krachten in het Pinksteren menu. Voor €25 pp heb je een box met hapjes, gerechten en een dessertje. Tot vrijdag 20:00 te bestellen.
 • Voor taart, cakes en cookies raden we Bloem bij de IJzeren Vrouw aan. Sommige items moeten via pre-order, maar trust us, het is het waard!
 • Dit weekend ook voor de laatste keer is Côte Go Go. Ga lekker voor de borrelbox of onze favo, de Pornstar Martini! Of de borrelbox mét Pornstar Martini.
 • Meer dan eens hebben we ons te goed gedaan aan de borrelbox van Nom Nom. Misschien dit weekend toch nog maar een keertje?

Horeca heropening 1 juni

 • Opening Terras a la Playa Viva la Vida – Vanaf 1 juni 12:00 uur kun je terecht bij Funpark Tramkade. Hier hebben zij het goed geregeld: met een cocktailbar, een corona proof zandstrand met parasols en ijsjes, een houtgestookte buitenoven met pizzabakker Casper, mexican streetfood en zomerzwoele African beats van Jungle Moto. Reservering vooraf is niet nodig, er zijn veel tafels en stoelen maar vol is vol. Zitten op het strand mag, zolang je maar 1,5 meter afstand houdt.
Tramkade-in-s-Hertogenbosch-Funpark
 • Hello My Friend in de Uilenburg heeft een Aziatisch georiënteerde kaart. We kunnen niet wachten hier weer naartoe te gaan. De afgelopen weken hebben we alleen nog maar van de huisgemaakte limoncello gedronken..
 • Noemme in de Korte Putstraat was nauwelijks open of de deuren mochten alweer dicht. Gelukkig hebben ze de afgelopen weken er niet bij de pakken neergezeten en gaan ook zij 1 juni gewoon weer open. Wij zijn benieuwd!
 • M’EAT en Tappunt gaan overigens hun krachten bundelen. Vanaf 1 juni kun je bij Tappunt van de kaart van M’EAT bestellen en andersom. Met hun mooie (mijn favo) terras op het Minderbroedersplein is dit toch wel een gewilde hotspot in Den Bosch!

Heb je nog meer tips die niet in de Den Bosch City Blog Weekend Guide staan? Laat het ons dan weten in de comments hieronder!

Wil je een event aanmelden voor een volgende weekend guide? Stuur ons dan even een berichtje via info@denboschcityblog.nl


Volg Den Bosch City Blog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!
facebook.com/denboschcityblog
instagram.com/denboschcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

Danielle van den Berg

Hoofdredacteur DenBoschCityBlog.nl | Eigenaar Studio Dani | Content creator Coco Dee Wanderlust…

Leave A Reply

Google+