Den Bosch Weekendtips voor 4, 5 + 6 maart!

0

Doar goan we weer! D’n optocht is zondag en dat mag het hele weekend gevierd worden, lekker dus! Alle kieltjes en jasjes weer een beetje laten ontluchten? Want ze mogen het hele weekend weer aan! Was je blij dat de carnaval weer achter de rug was? No worries, dan is er genoeg ander vertier voor je! Je ontdekt het in deze nieuwe weekendguide.

halvasten

Onze rood, wit, gele dasjes en ons jasjes hangen al paraat. Wij zijn er helemaal klaar voor en hebben er onwijs veel zin in! We hebben voor jullie onze favoriete Oeteldonkse Halfvastenspots op een rijtje gezet. Veul plezier!

 • Zaterdag 20:19 D’n half Blauwen Aovond 2016 in het Theater aan de Parade.
 • Bij Roels en bij Wijnbar Bij Dirk beginnen ze zaterdagavond al met veurpruuven en zien heel graag oeteldonkse kieltjes, jasjes en dasjes! Gezellig!
 • Zondag komt d’n OpTOCHt toch een bietje in de Uilenburg. Dus wil je iets meekrijgen van dun optocht maar kan de nie zonder de gezelligheid in d’n Uilenburg. Goed nieuws de optocht wordt vanuit hier live op straat uitgezonden en wordt feestelijk begeleid door Oeteldonkse Cubkes!
 • We hebben er ff op moeten wachten maar zondag om 12:55 zal dan eindelijk de 103e Grote Oeteldonkse Carnavalsoptocht beginnen!

 


clubbing

Lekker een avondje uit je dak gaan, met je voetjes van de vloer , lekker swingen, of loungen er zijn dit weekend genoeg leuke fiskes!

 • Zin om een beetje hard te gaan? Ga dan vrijdag naar Klub KMPKG in P79. Voor deze editie hebben ze niemand minder dan Ici Sans Merci uitgenodigd. Deze baas stond eerder de sterren van de hemel te draaien op o.a. Awakenings, Mystryland en Welcome to the Future
 • Zaterdag is het tijd voor de 2e editie van Orangerie Danst. De muziek is een mix van Old Skool en Modern: dus van Disco tot Latin House, van 80’s tot soul dus zet die dancing shoes maar klaar! Koop hier je tickets >>>
 • Ook een dol feestje op zaterdag is 80’s Verantwoord + 80’s Alternative in de W2 vanaf 23:00 uur. Dus Let’s get ready to rumble…‘cause you gotta fight, for your right, to party!!! Deze editie is met een subtiel eerbetoon aan David Bowie.

Schermafbeelding 2014-12-18 om 15.25.48

 • Yes zaterdag zijn Juul & Jutt jarig. Juul wordt 15 en Jutt alweer 1 en dit wordt groots gevierd… Met HEEL veel goede aanbiedingen (zelfs op de nieuwe zomercollectie), een rad van fortuin met de allermooiste prijzen en een te leuke goodie bag.

eten en drinken

New and notable: 

 • Opzoek naar een leuke (healthy) ontbijtspot? Check de Yoghurt Barn

Koffie? Bij deze tentjes is het prima chillen:

Lunchen in Den Bosch


Jheronimus-bosch

De hoofdattractie is natuurlijk tentoonstelling Visioenen van een Genie in het Noordbrabants Museum. Daarnaast zijn er ook andere exposities die in het teken van Jheronimus Bosch staan:

 • KOPIE, een moderne blik op een eeuwenoud fenomeen. Kopie is tentoonstelling van de Bossche Kunstschilder Arnold van de Laar. Het vrije werk van van de Laar gaat vanaf zaterdag in Museum Slager een interessante confrontatie aan met kopieën naar onder meer Jeroen Bosch, Rembrandt en Jan Steen.
 • Mail art expositie Van Bosch naar Bruegel. Deze art-expositie in het Jheronimus Art Center toont honderden kunstwerken van kunstenaars die zich hebben laten inspireren door het werk van Jheronimus Bosch
 • ’s-Hertogenbosch anno 1500: stap in de stad van Jheronimus Bosch! In het Groot Tuighuis is  een tentoonstelling te zien die bezoekers de stad laat zien en beleven waarin Bosch leefde en werkte.
 • Reconstructie Tuin der Lusten. Gedurende 2016 maakt Henk Groenendaal een reconstructie van het meest bekende drieluik van Jheronimus Bosch, “De Tuin der Lusten”, ontdek de voortgang van Henk in het Zwanenbroedershuis in de Hinthamerstraat.

Volg ons! Volg Den Bosch City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!

facebook.com/denboschcityblog
twitter.com/Denboschcity

instagram.com/dbcityblog
pinterest.com/tipsdenboschNoëlle

Leave A Reply

Google+