Het Eerste Flammkuchen Restaurant van Nederland: Tappunt Zuid!

Niet zo heel lang geleden opende het eerste flammkuchen restaurant van Nederland haar deuren. Tappunt Zuid in Den Bosch is geboren! Met een breed assortiment aan speciaalbieren op tap en op fles en een kleurrijke menukaart met zowel hartige als zoete flammkuchen, is Den Bosch een hotspot rijker. Wij proefden alvast bij de opening van al dit lekkers.

Tappunt Zuid Den Bosch Flammkuchen en speciaal bier

Flammkuchen & speciaalbier

Tappunt is de nieuwe hotspot van Den Bosch waar je terecht kan voor verschillende soorten flammkuchen. Met een traditionele bodem uit Duitsland tovert de keuken deze platte lekkernijen voor je op tafel. Er staan niet alleen hartige flammkuchen op de mooi geïllustreerde kaart, maar ook zoetekauwen komen hier aan hun trekken. Normaal ben ik helemaal niet van de zoete gerechten, maar de flammkuchen met vanille, abrikozen, granaatappel en sinaasappel, dat is er wel eentje om even te noemen. De andere flammkuchen die we proefden waren ook waanzinnig trouwens!

De flammkuchen zijn in 2 maten te bestellen, zodat ze makkelijker te delen zijn (lees: meer proeven). Aan vegetariërs wordt ook gedacht, zo zijn er veel van de flammkuchen zonder vlees of vis te verkrijgen. No problem! Aan een glutenvrije optie wordt overigens hard gewerkt. Mocht je naast al die flammkuchen ook een frisse bite willen, dan heb je ook keus uit een aantal lekkere salades.

Tappunt Zuid Den Bosch Flammkuchen

Flammkuchen is niet de enige specialiteit van Tappunt, hier word je namelijk ook vrolijk van het assortiment aan speciaalbieren. Met 10 verschillende bieren op de wisseltap (die je voorbij ziet komen op de index-muur) en ruim 60 op fles is er voor iedereen wel wat lekkers te vinden. Zelf ging ik voor een Pokerface van de tap, een lekker fris Belgisch witbiertje.

Tappunt Zuid Den Bosch Bier en Flammkuchen

Voor het geval de Latijnse cijfers op de menukaart je zijn opgevallen. De jongens van Tappunt Zuid hebben gezorgd voor een smaakprofiel. De verschillende bieren zijn in te delen in de 4 verschillende smaakprofielen en worden zo gematcht aan jouw flammkuchen. Zo passen er meerdere soorten bieren bij jouw favoriete gerecht.

De Broertjes Roels

Tappunt Zuid is gelegen naast M’eat, de andere zaak van de broertjes Roels op het Minderbroedersplein. Zodra het zonnetje weer schijnt, hebben zij hier een gezellig groot terras. Natuurlijk kun je ook lekker binnen terecht bij Tappunt, aan de bar of aan één van de tafeltjes. Het interieur is prachtig geworden en de zaak heeft nu een fijne en hippe sfeer, waar we graag even een tussenstop voor maken.

Tappunt Zuid Flammkuchen Den Bosch

Meer weten? Houd de Facebook pagina van Tappunt Zuid in de gaten!

Tappunt Zuid | Website | Facebook

Contact: 073 303 1600 | info@tappuntzuid.nl

Adres: Minderbroedersstraat 28, ‘s-Hertogenbosch

Openingstijden:
Ma: Van 12:00 tot 00:00
Di: Gesloten
Wo: Van 12:00 tot 00:00
Do: Van 12:00 tot 00:00
Vr:   Van 12:00 tot 02:00
Za: Van 12:00 tot 02:00
Zo: Van 13:00 tot 00:00


Volg Den Bosch City Blog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!

facebook.com/denboschcityblog
twitter.com/Denboschcity

instagram.com/dbcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

Disclaimer: Voor deze blogpost zijn we uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de grand opening van Tappunt Zuid. We schrijven deze blogpost vanuit eigen ervaringen en vanuit een eigen oogpunt. 

Danielle van den Berg

Hoofdredacteur DenBoschCityBlog.nl | Eigenaar Studio Dani | Content creator Coco Dee Wanderlust…

Google+