Den Bosch Easter Weekend Guide voor 25 – 28 maart

0

Het is paasweekend; hallo paaseitjes, -brunches en hallo kilo’s! Who cares, het is Pasen. Pasen wordt overal weer gevierd en er is dit weekend superveel leuks te doen. Met vrienden/familie lekker feesten en borrelen of met je kroost naar de film, kleien en knutselen, you can have it all!

Happy Easter!

<img src=”Schermafbeelding-2014-12-18-om-15.26.07.png” alt=”Uitgaan in Den Bosch”/>

 • Zaterdag in P79 TIET VOOR DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG. Een hete clubavond waar ze elke editie (inter)nationale artiesten in het zonnetje zetten. Met in deze 1e editie De Jeugd Van Tegenwoordig… Dus dat wordt huilen in de club.
 • Zondag 27 maart Easter special van de Sing a Long bij Roels.

Things to do

 • Altijd leuk een snuffelmarkt, coole vintage afdankertjes shoppen of gewoon lekker rondsnuffelen doe je 2e paasdag tijdens de paassnuffelmarkt in de Brabanthallen
 • Festival Cement: het podium voor de nieuwe generatie talentvolle Nederlandse en Vlaamse theatermakers, choreografen en schrijvers. Nog t/m zaterdag 26 maart bij de Verkadefabriek.

eten en drinken

 • Zit jij al met je handen in het haar omdat je beloofd hebt dat je 1e of 2e paasdag voor vrienden of (schoon)familie de Paasbrunch voor dit jaar wel zou verzorgen? En denk je nu “HELLUP, ik heb helemaal geen inspiratie, geen tijd om de inkopen te doen of gewoon geen zin om te koken”? Check dan de Paasbrunch van Mals Eten. Bestellen voor 26 maart.
 • 1e & 2e Paasdag organiseert restaurant Noble een heerlijke Lazy Paasbrunch: alle tijd voor familie en vrienden. Niets heerlijker dan met elkaar te genieten van een ontspannen brunch Noble style. Met als starter: champagne, Yum!
 • Lekker Easter kippetjes uit de rotisserie eten bij Tic Tac. Ideaal, de kippetjes zijn ook af te halen voor thuis!

New and notable: 

 • Ben jij die high tea’s ook beu? En toe aan iets sterkers? of gewoon zin in een nieuw lunch alternatief. Probeer dan zeker eens de High Wine bij Sitio.

Twee foodieproof lijstjes om het weekend nóg relaxter te maken:


Schermafbeelding 2014-12-18 om 15.26.02

 • 1e en 2e paasdag heeft de Paashaas een leuke puzzeltocht uigezet bij de IJzeren man. Ga met het gezin op naar de Paashaas. Lees hier meer>>

Schermafbeelding 2014-12-18 om 15.25.48

 • Opzoek naar fijne spring outfits? Dan moet je zeker binnen stappen bij de volgende winkels:

Jheronimus-bosch

De hoofdattractie is natuurlijk tentoonstelling Visioenen van een Genie in het Noordbrabants Museum. Daarnaast zijn er ook andere exposities die in het teken van Jheronimus Bosch staan:

 • KOPIE, een moderne blik op een eeuwenoud fenomeen. Kopie is tentoonstelling van de Bossche Kunstschilder Arnold van de Laar. Het vrije werk van van de Laar gaat vanaf zaterdag in Museum Slager een interessante confrontatie aan met kopieën naar onder meer Jeroen Bosch, Rembrandt en Jan Steen.
 • Een wonderlijke klim… Beklim de Sint-Jan en maak een wandeling tussen fabeldieren op het dak van de Sint-Jan.

 • Mail art expositie Van Bosch naar Bruegel. Deze art-expositie in het Jheronimus Art Center toont honderden kunstwerken van kunstenaars die zich hebben laten inspireren door het werk van Jheronimus Bosch
 • ’s-Hertogenbosch anno 1500: stap in de stad van Jheronimus Bosch! In het Groot Tuighuis is  een tentoonstelling te zien die bezoekers de stad laat zien en beleven waarin Bosch leefde en werkte.
 • Reconstructie Tuin der Lusten. Gedurende 2016 maakt Henk Groenendaal een reconstructie van het meest bekende drieluik van Jheronimus Bosch, “De Tuin der Lusten”, ontdek de voortgang van Henk in het Zwanenbroedershuis in de Hinthamerstraat.

Volg ons! Volg Den Bosch City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!

facebook.com/denboschcityblog
twitter.com/Denboschcity

instagram.com/dbcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

 
Noëlle

Leave A Reply

Google+