Dé Favorieten spots van Royalty-expert Marc van der Linden

0

Marc van der Linden is Koninklijk Huis-deskundige, hoofdredacteur van het weekblad Weekend en van het tijdschrift Royalty. Ook shined hij zo nu en dan bij Rtl Boulevard als Royalty-expert. En guess what Marc komt gewoon van eigen bodem! Hartstikke in Vught geboren en heeft zijn jeugd dus merendeel doorgebracht in onze mooie stad, zalig!

Dus een reden om Marc is aan de tand te voelen over ‘s-Hertogenbosch, zijn favorieten&tips.  

Hoe ziet een perfect dagje ‘s-Hertogenbosch er voor je uit?

Het allerleukst is een dagje ‘s-Hertogenbosch als ik de kans heb om het te combineren met familiebezoek en vrienden. Meestal ga ik dan bij mijn ouders langs voor een kop koffie en dan schuift mijn zusje met haar man ook aan. En daarna even de stad in om te winkelen. De dag eindigt dan met een borrel in De Korte Putstraat. Als het héél gezellig is lopen we dan een paar deuren verder om een hapje te eten. Het is een fijne gedachte dat mijn zusje de leukste Bed & Breakfast van ‘s-Hertogenbosch heeft, zodat ik ook een kamer kan nemen, als het echt laat begint te worden.

Favourite Food & Drink / Wine & Dining spots in ‘s-Hertogenbosch

Dat is een moeilijke. Ik kom graag bij Le Barron, vooral als het lekker weer is. En Tante Pietje en Allerlei zijn favoriet om te eten in die hoek. Maar het langst kom ik al bij De Stip. Daar schuif ik al sinds mijn prille jeugd aan tafel. En het is bijzonder dat de smaak van het eten daar nog altijd hetzelfde is. Heerlijk!

Favourite store(s) in ‘s-Hertogenbosch

Hmm… dat is een moeilijke. Ik koop het meeste online. Maar ik kwam vroeger graag bij Max in de Verwersstraat. Daar werkten aardige jongens. Ik weet niet of ze daar nog werken, maar ik ga binnenkort weer eens kijken.

Hoteltip voor een stedentrip ‘s-Hertogenbosch

Dat is natuurlijk BB Achter de Kan. Als je echt de sfeer van ‘s-Hertogenbosch wilt proeven dan moet je bij mijn zusje haar Bed & Breakfast logeren. Het is een prachtige, historische plek. Je zit midden in stad, maar het is er toch muisstil.

Zijn de Oranje’s dol op ‘s-Hertogenbosch en waarom, of andere leuke inside information?

Of ze dol zijn op ‘s-Hertogenbosch weet ik niet. Dat zullen ze ook nooit zeggen. Koningin Máxima zal zich zeker in de stad thuis voelen. Het is een winkelparadijs. Ik ben eigenlijk verbaasd dat ze nog nooit bij Addy van de Krommenacker is geweest. Veel leden van de koninklijke familie laten zich door hem kleden en komen ook naar zijn winkel. Het wachten is op koningin Máxima. Het zal zeker eens gebeuren, denk ik.

Wat mag niet ontbreken tijdens een dagje of stedentrip in onze stad

De rondvaart over de Dieze. Het is uniek dat ‘s-Hertogenbosch op een rivier is gebouwd en dat het nog steeds mogelijk is om onder de stad door te varen. Ik heb zelf recent weer de tocht gemaakt en dan word je elke keer weer een beetje opnieuw verliefd op ‘s-Hertogenbosch.

Check hier de website van Marc van der Linden.
Je kunt Marc ook volgen op Twitter


Volg ons! Volg Den Bosch City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!

facebook.com/denboschcityblog
twitter.com/Denboschcity

instagram.com/dbcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch
Categories: Den Bosch City Blog

Noëlle

Leave A Reply

Google+