Goed vertoeven: Doncurado in het Paleiskwartier

0

Voor degenen die dachten dat het Spaanse tapasrestaurant Doncurado verdwenen was uit het Paleiskwartier: think again! Er is nog volop leven in de brouwerij (net zoals in het hele Paleiskwartier trouwens). Volgens ons is dit echt een place to be nu het mooie weer eraan komt.

Eerder dit jaar verscheen in een krantenbericht informatie dat het pand waarin Doncurado gevestigd is, te huur stond. Het heeft veel mensen het idee gegeven dat het restaurant zou verdwijnen. Verkeerde informatie, althans voor een deel, zo vertelt eigenaar Onno Jansen ons als we er afgelopen woensdag op het terras neerstrijken. “Het enige wat er is gebeurd, is dat we hebben bekeken of Doncurado nog steeds de weg was die we wilden blijven inslaan. In overleg met de pandeigenaar is toen besloten om alles open te stellen voor mogelijke andere geïnteresseerden.  Uiteindelijk hebben we besloten om met Doncurado te blijven en zijn we nog volop in business. Alleen veel mensen zijn daar niet van op de hoogte.”

Spaanse streek

Doncurado staat toch wel bekend als een van de beste tapasrestaurants van Den Bosch. Het eten wordt er elke dag vers gemaakt en de ingrediënten komen rechtstreeks uit Spanje. We merken zelf ook al gauw genoeg dat de kwaliteit nog steeds dikke prima is. Met uitzicht op het water en zonnetje op ons gezicht, worden de lekkerste hapjes voorgeschoteld. Wij volgen een streekmenu dat om de drie maanden verandert (dit keer is het de regio Aragon) en krijgen dingen als zoete paprika gevuld met tonijnsalade, groene peper met een Spaans worstje, dorade met een krokantje van serranoham en botersaus, gegrilde groenten met kersenbalsamico en varkenshaasspiesjes met knolselderijpuree. O ja, en nog een cheesecake als afsluiter. Wij zitten eigenlijk meer te eten dan te kletsen en ik kan jullie melden dat dat niet vaak voorkomt.
Ze hebben trouwens ook nog gewoon tapas a la carte en van die lekkere Spaanse borrelplanken met kaas, worst, olijven en andere lekkere dingen. Vinden wij altijd een goed idee voor bijvoorbeeld een zaterdag- of zondagmiddag. Doncurado organiseert op zulke middagen ook wel eens wijnproeverijen.

Lekker tafelen

Terwijl de hardlopers langskomen en de zon achter het dichtstbijzijnde gebouw zakt, laten we ons nog een wijntje inschenken. Het is dan ook echt zo’n plek waar je prima de hele avond kunt blijven zitten en kunt tafelen. Onno vertelt ons trouwens ook dat hij na aan het denken is over een ander concept, maar daar nog niet veel over kan zeggen. “Ik wil graag nog iets anders proberen hier. Ik besef me namelijk dat dit wel een hele gave plek is om te zitten.” We totally agree.


Wat: Doncurado

Waar: Hofvijfer 3a, 5223 MC, Den Bosch

Openingstijden: di t/m do 16:00-23:00, vrij 16:00-00:00, zat 14:00-00:00, zon 14:00-23:00.

Contact: denbosch@doncurado.nl, www.doncurado.nl, 073 822 0684.

Leave A Reply

Google+