#instawalk Den Bosch: ontdekken, fotograferen en socializen

0

De aller eerste #instawalk van Den Bosch

Ik woon nu 2,5 jaar in Den Bosch en ik schaam me diep om te moeten toegeven dat ik nog nooit op de Sint Jan ben geklommen, nog nooit een vaartochtje over de Dieze heb gemaakt, geen Bossche carnavalsjas in de kast heb hangen en ik Bossche Bolle eigenlijk niet eens lekker vind. Toen we laatst werden uitgenodigd door Bezoek Den Bosch en de jongens van Instadenbosch voor de aller eerste #instawalk van Den Bosch sprong ik een gat in de lucht. Een beetje inburgering kan geen kwaad en dit doen door middel van een super hippe #instawalk is gewoon fantastisch.

De oude binnenstad

Stipt om 14.00 uur staan we in de oude binnenstad om onze gids, Ingeborg, heen. Wat zijn we blij dat het opgehouden is met regenen. Ingeborg begint te vertellen over de geschiedenis van Den Bosch, over de oude gebouwen in de binnenstad, de architectuur van het stadhuis en het huis van haar opa in de Vughterstraat. Haar verhaal aanhoren is nog even een uitdaging met een in roze uitgedoste, over-enthousiaste zangeres op de markt (het was het weekend van roze zaterdag.. ) dus stapte we snel op de fiets richting het Paleiskwartier.

#instawalk

Het Paleiskwartier: het nieuwe Den Bosch

Dit ‘nieuwe’ stukje Den Bosch is al vaak beschreven in onze blogs. Het is het snelst groeiende gedeelte van de stad en dé plek voor nieuwe HORECA. We strijken neer bij stadsbrouwerij De Jongens van De Wit waar we een rondleiding door de bierbrouwerij krijgen. Vervolgens drinken we een lekker biertje om bij te komen van de toch al 1.5 gefietste kilometers ;). We stappen weer op de fiets en bewonderen De Armada en de eendjes in de aangrenzende Hofvijver. Omdat we iets te lang zijn blijven hangen bij De Jongens van De Wit moeten we door, maar eigenlijk heeft het Paleiskwartier nog veel meer te bieden op het gebied van architectuur. Pak dus ook zeker eens dit stukje stad mee en vergeet je camera niet!

#instawalk

De Tramkade: industrieel en creatief

We fietsen door naar de in 2015 geopende Royal Welsh brug die over de Dieze loopt (ja, die met de gouden netpanty-look). Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van deze stijl maar nu ik het verhaal achter deze brug ken kijk ik er met andere ogen naar. De brug is een eerbetoon aan het leger dat Den Bosch in de tweede wereld oorlog heeft bevrijd: The Royal Welsh. Onder de brug, aan de rechter wand, hangen alle namen van de militaire die hun leven hebben gegeven in deze strijd.

Al namen lezend fietsen we door naar de Tramkade – het industriële stukje Den Bosch. Wat een korte tijd terug nog een plek was waar je liever niet in de buurt wilde zijn (het is van oorsprong een veevoeder fabriek *neus dicht*) is nu dé plek voor jong en hip Den Bosch. Al van verre zie je de gekleurde Silo’s boven de kade uitsteken. Deze Silo’s zijn door de Kings of Colors voorzien van prachtige graffiti en zijn zeker een fotootje of twee waard. Het terrein van de Tramkade heeft een prima sfeertje waar je creatieve brein van gaat werken en je spontaan zin krijgt om een tuinbroek aan te trekken en zelf ook zo’n silo’tje te bekladden.

#instawalk

Afzakkertje

We fietsen met een kleine omweg terug naar de binnenstad en pakken onderweg nog wat meer graffiti mee. Ingeborg vertelt ons over de nieuwe ontwikkelingen aan de singel en de bouwput van het oude Jeroen Bosch ziekenhuis. Ook hier wordt flink geïnvesteerd in nieuwbouw en groen de komende jaren! Via het MariaPaviljoen fietsen we naar restaurant Lux in de korte Putstraat – het gezelligste straatje van Den Bosch – waar we de tour afsluiten met een heerlijke hapje en drankje en een paar goed gelukte polaroids.

#instawalk


Vet leuk hè, zo’n #instawalk?! We hebben ontzettend veel leuke verhalen gehoord die ik graag met je zou delen, maar dat zou wel een erg lange blog worden. Gewoon eens meegaan! Houd initiatiefnemers #BezoekDenBosch en #Instadenbosch in de gaten want er gaan nog meer #instawalks aankomen …

TIP: Wil je een goede gids tijdens een stadstour? Klop dan even bij de VVV aan en vraag naar Ingeborg. Haar enthousiasme spat eraf en ze kan je nog een aardig woordje Bosch leren ook.

Volg ons! Volg Den Bosch City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!
facebook.com/denboschcityblog
twitter.com/Denboschcity

instagram.com/dbcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

Noëlle

Leave A Reply

Google+