Italiaanse heerlijkheid bij Onesto

0

Ben je fan van de Italiaanse keuken? En zit je graag in het mooiste straatje van Nederland? Dan hebben wij een fantastische nieuwe stek voor je: Onesto in de Korte Putstraat.

onesto7

Onesto betekent ‘eerlijk’ in het Italiaans en dat is ook wat het restaurant wil uitstralen: eerlijk, authentiek Italiaans eten in een sfeervolle omgeving. Om die reden vind je er ook geen pizza op de kaart. Wel lekkere pasta’s, soepen en vleesgerechten. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij Onesto en dat merken we meteen als we er zijn; vanwege het mooie weer zit het terras vol maar er wordt meteen bijgezegd dat we naar buiten mogen zodra er een tafeltje vrij komt. Dat is amper tien minuten later.

onesto5

Eigenaresse Jacqueline, die het restaurant samen met haar man runt, voorziet ons van een aperitiefje (prosecco met limoncello, hoezo een goddelijke combi!) en een plankje met ‘Italiaanse lekkernijen’, waaronder heerlijke ham, bruschetta’s en olijven. De sfeer doet daardoor meteen Italiaans aan. We voelen ons nu al verwend.

Aperitief Onesto Den Bosch

IMG_2341

Over het kiezen van ons voor- en hoofdgerecht doen we even; alles wat op de menukaart staat klinkt zo aantrekkelijk, dat we nauwelijks kunnen kiezen. We krijgen uiteindelijk geen spijt van onze keuzes, alles smaakt goed . Bij het eten van de gamba’s in een pikante romige saus (Gamberoni alla Diavola, klinkt toch wat mooier) ben ik bijna geneigd m’n bord schoon te likken en onze vleesgerechten (kalfsoester en tournedos Rossini) zijn perfect gebakken. Zo wil ik elke dag wel vlees eten.

onesto-1

Als nagerecht nemen we, hoe kan het ook anders, de tiramisu en die is volgens ons precies goed. Niet te nat, niet te droog en niet te ‘drankerig’.

We zijn het tijdens het natafelen met een laatste glaasje wijn unaniem met elkaar eens; hier komen we zeker nog een keer terug. Al is het maar omdat we nog veel meer van de kaart willen proeven. Minpunten hebben we niet kunnen ontdekken, gewoon molto buono!

Onesto vind je in de Korte Putstraat, tegenover Versus (voorheen de Sushi Lounge).

Categories: Diner,Food & Drinks

Leave A Reply

Google+