Koningsdag 2018 in Den Bosch

0

Vandaag over een week we weer gezellig met z’n allen de verjaardag van onze koning Willempie. Goed nieuws, want de dag erna is het meteen weekend! Lekker uitbrakken van die oranjekater dus. Want dat er tijdens Koningsdag genoeg leuke feestjes zij in Den Bosch, dat is een ding wat zeker is.

Check hieronder de belangrijkste things to do om jouw Koningsdag onvergetelijk te maken!

Kingsland

De bekende dj’s vind je dit jaar bij Kingsland op De Pettelaarse Schans. Den Bosch mag zich verheugen op de komst van onder andere Hardwell, Nicky Romero, Sunnery James & Ryan Marciano en Lucas & Steve. Daarnaast staan onder meer Childsplay, Jonna Fraser, Jebroer, Sevn Alias en The Partysquad op de TIKTAK Stage. Zon 25 artiesten komen dit jaar naar De Pettelaarse Schans waar zowel een openlucht als overdekte area is te vinden.

Oranjekade

Na het succes van vorig jaar is Oranjekade Festival op vrijdag 27 april terug bij de Tramkade. Met Fresku, Dimitri, Luuk van Dijk, ANBU, Eric de Man, SMRRIG, Boomshakalak Soundsystem en nog veel meer gaat dit een onvergetelijke dag worden.

Let’s swing with the King

Ook in de stad is er dit jaar voldoende muzikaal spektakel, alles onder de vlag van ‘Let’s swing with the King’. De Parade is het bruisende middelpunt van de vele muzikale optredens in de binnenstad. Op het grote podium tijdens Koningsnacht de bekende feestband Lijn 7 en optredens van een viertal Nederlandstalige artiesten waaronder Thomas Berge en Pascal Redeker. In de Uilenburg speelt de band RUM (Roept U Maar) v.a. 21.00 de hele avond nummers op verzoek.
Op Koningsdag wordt om 12.00 uur gestart met het kinderprogramma met een KidzDJ en juniorsongfestival deelneemsters Sarah&Julia. Vanaf 14.00 uur kan iedereen meedoen met de interactieve DJs van Locoloco discoshow en swingen op de klanken van de band Act on demand. Festival Band Baby Blue uit Schijndel zal de avond met een groots muzikaal feest afsluiten. Ook op en rond de Markt en in de Uilenburg zijn de hele dag door optredens.

Karrenstraat = Oranjestraat

De diverse huis dj’s van de Karrenstraat zetten dit jaar de boel weer op stelten in hun straat. Ook zijn er een aantal live optredens. Dat wordt zeker gezellig!

Koningsdag voor het Stadhuis

P79 zorgt voor het nodige muzikale vermaak voor het stadhuis. Onder andere live optredens van Mevr. van Heck, The Vipers (Europese Queen tribute en Faith!, tribute to George Michael.

Klub Oranje

Bij het Koudijs Kafe aan de Tramkade wordt ook een fijn oranje feestje georganiseerd. Deze is voor de echte die hards, die er ook na Oranjekade nog niet genoeg van hebben. Vanaf 23:00 tot 04:00 gaan de voetjes van de vloer met dj’s Bung Law en Fonk.

Markten

Koningsdag zou Koningsdag niet zijn zonder de mogelijkheid om voor 50 centjes, euro’s en met een beetje mazzel zelfs een dubbie, een of ander nutteloos ding te kunnen scoren. In de stad zal een bepaald gedeelte bestemd zijn voor de kleedjes. Op de Maaspoort is er een extra grote vlooienmarkt.

Losse activiteiten

Stiekem vinden wij het altijd best leuk om tijdens Koningsdag gewoon door de stad te struinen. Natuurlijk even langs alle muziekpodia die hierboven staan, om vervolgens een aantal kroegen aan te doen. Er zijn er genoeg die zelf ook nog iets leuks organiseren of een live act hebben. En anders kun je er in elk geval terecht voor een koud biertje! Check de website of Facebook-pagina van jouw favo kroeg om te zien wat er te doen is.

 

Categories: Events,Festivals

Leave A Reply

Google+