SAPVERS: GEZOND, GEMAKKELIJK, DAGVERS en LEKKER…!

0

Gezond eten en drinken is helemaal van nu en dus moeten wij er ook aan geloven.

Sapvers, is een initiatief van “Bosschenaren” Jan-Willem & Sandra. Het is een jong bedrijf en zoals de naam al doet vermoeden verkopen zij sapkuren. Er is een 3-daagse sapkuur, en een 5-daagse sapkuur. Wij zijn meer het type dat na een half uur niks eten alweer zin in iets heeft, dus jullie begrijpen: wij gingen voor de 3-daagse kuur… ;-)

Even kort; waarom sappen? Nou, waarom niet! Het is een goede aftrap naar een gezonder eetpatroon, even terug naar de basis: alleen groente en fruit. En ja, een leuke bijkomstigheid is gewichtsverlies, houdoe zwangerschapskilo’s!

Bij Sapvers worden alle sappen dagelijks vers geperst, en je kunt je sapjes de dag voor je sapdag bij allerlei afhaalpunten ophalen. Wel zo makkelijk: je hoeft dus niets zelf te doen, en er is altijd een afhaalpunt in de buurt.
concept-sapvers
sapjes-voor-sapkuur

Op maandagavond waren we toch wel een beetje zenuwachtig, want dinsdag gingen we beginnen. En dus tot vrijdag niets vasts te eten. Nog snel even samen een stroopwafel naar binnen werken. Niet helemaal de bedoeling: het beste is om er voor te zorgen dat je darmen zo leeg mogelijk zijn voordat je begint met sappen. Dus licht verteerbaar voedsel.

Nice to know: Sandra stuurt je elke dag een motiverende email met tekst en uitleg, en je kan 24/7 contact met haar opnemen tijdens je kuur. Dus als je niet zoals wij samen met iemand anders de uitdaging aangaat, dan kun je op Sandra rekenen om je door de lastige momenten heen te helpen…

Dag 1

Daar gaan we dan: de groene sappen staan in de koelkast, ojee … dit ziet er misschien wel niet zo lekker uit.. Je mag 5 sappen per dag, waaronder 3 hoofdsappen ontbijt, lunch, avondeten en 2 kleinere sapjes, dat zijn de ‘snacks’.

De smaak van de sappen viel helemaal niet tegen, ze zijn eigenlijk hartstikke lekker en smaken gewoon naar een lekker fruitsapje. Oké, tuurlijk hadden we honger en zin in McDonalds, maar dat is niks nieuws ;-)

Wat echt een meevaller was, is dat de sap voor het avondeten een soep is en je die gewoon lekker in een pannetje (of magnetron) kunt opwarmen. Dus zit je gewoon gezellig aan tafel met je kommetje soep.

nina-sapkuur-sapvers

Dag 2

We kunnen het niet laten en hebben op weegschaal gestaan, -1 kilo YESSSSS!!!! Gemotiveerder dan ooit beginnen we weer aan onze sappen op dag 2. We hebben de smaak te pakken en het begint eigenlijk wel te wennen om niet te eten en sapjes te drinken. Ons favoriete sapje van dag 2 is ‘De Sultan’, heerlijk met dadels & kaneel ..

de-sultan

Dag 3

Wonderbaarlijk genoeg voelen we ons na 2 dagen sappen nog steeds best fit! We hebben inmiddels wel zin om in iets te bijten. Vroeg naar bed vanavond, morgen weer eten. Eigenlijk zijn we zo door de drie dagen heen gefietst. Het eindresultaat: -3 kilo, en een lekker gezond gevoel. Volgende keer 5 dagen? Wie weet!

sapjes-boek

Wil jij ook Sappen? Om die vakantie  kilo’s er af te krijgen of gewoon je lichaam weer een gezonde boost geven? Dat kan! Ga naar de website van Sapvers.

Volg Sapvers ook op Facebook
Meer info check: www.sapvers.nl


Volg ons! Volg Den Bosch City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!

facebook.com/denboschcityblog
twitter.com/Denboschcity

instagram.com/dbcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

 
Categories: Health

Noëlle

Leave A Reply

Google+