The Dukes of Wine: Wijn van Traditionele Families

Het motto ‘Het is pas crisis als de wijn op is’ is er niet voor niets. Je kunt Bossche wijnshop The Dukes of Wine namelijk altijd bellen voor een bezorging diezelfde dag. Ontstaan uit een voorliefde voor wijn van traditionele families, zijn The Dukes langzaamaan dit fijne goedje aan het verspreiden in Den Bosch. We mochten dan ook een keer meeproeven bij een wijnproeverij, zagen hoe er werd gesabreerd (whut?) en mochten bij een wijnmakersdiner zijn, met uitleg van het wijnhuis Antonutti, verzorgd door Restaurant Disch. The Dukes weten in ieder geval waar ze het over hebben. En wij hebben altijd dorst!

The Dukes of Wine Antonutti wijnmakersdiner

The Dukes of Wine: Wijn van Traditionele Families

Gek op wijnen van traditionele wijnhuizen die worden doorgegeven van generatie op generatie. The Dukes of Wine importeeert meer dan 100 wijnen, allemaal afkomstig van familiebedrijven. Elke familie heeft een eigen verhaal dat verweven is met hun wijnhuis. De tradities zijn terug te vinden in de wijnen en de manier waarop deze worden gemaakt. The Dukes of Wine gaat met regelmaat zelf langs bij de wijnhuizen, om zichzelf vervolgens terug te vinden aan tafel bij deze families. Wie wil dat nou niet?!

The Dukes of Wine Antonutti

Wijnproeverij van The Dukes of Wine bij jou thuis

The Dukes of Wine is niet zomaar een wijnwinkel. Door de passie waarmee er gewerkt wordt en de bezoekjes bij de wijnhuizen zelf, barst The Dukes of Wine van de kennis en mooie verhalen. Wil je nou een keer wat leuks thuis organiseren of ben je geïnteresseerd in wijn? Dan komt The Dukes of Wine ook langs om een wijnproeverij te geven. Niks moet, alles mag. Maar een middagje of avond goede glazen wijn proeven in fijne sfeer is gegarandeerd.

The Dukes of Wine Antonutti wijnen

Wijnmakersdiner bij Restaurant Disch met wijnboer Antonutti

Het wijnhuis Antonutti is één van de huizen die The Dukes of Wine in het assortiment heeft. Restaurant Disch is overigens ook geen vreemde van Antonutti, want de mooie Italiaanse collectie staat gewoon bij Restaurant Disch op de kaart.

Tijdens het diner worden er wijnen van het wijnhuis Antonutti Vini op tafel getoverd. Vijf wijn hoofdstukken komen deze avond langs met daarbij een begeleidend shared dining menu. In samenwerking met Restaurant Disch, die zorgt voor de gerechten, geeft de Italiaanse wijnmaker Riccardo Durandi uitleg. Samen met zijn broer Nicola en zus Caterina, zijn zij de vijfde generatie die zorg dragen over het wijnhuis Antonutti Vini.

The Dukes of Wine Disch Antonutti

Wil je nu ook een keer bij zo’n exclusief wijnmakersdiner zijn? Hou dan de Facebookpagina van The Dukes of Wine in de gaten voor geplande evenementen.

>>> Meer weten over restaurant Disch? Check onze blogpost hier <<<

Cursus Sabreren op Locatie

Whut? Sabreren. Wel eens iemand met een sabel een fles Champagne zien openmaken? Of eigenlijk eerder de hals van de Champagnefles eraf zien breken? Sabreren. Eigenlijk is het een hele traditionele, bijna ceremoniële manier van het openen van een Champagnefles. Met een sabel wordt er tegen de hals aangetikt, waardoor de hals met kurk afbreekt. Geen zorgen voor glassplinters in je Champagne, deze worden door de druk weggeblazen. Wel goed doen natuurlijk dan…

Bij The Dukes of Wine is sinds kort begonnen met het geven van een cursus sabreren. Voor de liefhebber. Want eerlijk, stoer staat het wel. En wij zijn fan!

The Dukes of Wine cursus sabreren

Heb je hier nou dorst van gekregen? Dan komt dat mooi uit, want The Dukes of Wine bezorgt al vanaf 1 fles gratis bij jou thuis. Zelfs op dezelfde dag als de nood hoog is! Kijk voor het uitgebreide assortiment en meer informatie op de website.

The Dukes of Wine | Website | Facebook | Instagram

Contact: +316 46 374 554 | info@thedukesofwine.nl


Volg ons! Volg Den Bosch City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!

facebook.com/denboschcityblog
twitter.com/Denboschcity

instagram.com/dbcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

Danielle van den berg

Leave A Reply

Google+