Theaterfestival Boulevard 2018: waar moet je zijn?

0

Gisteren zijn de deuren opengegaan van Theaterfestival Boulevard. Het meest kleurrijke, creatieve en culturele festival van de regio. 20 locaties, 130 voorstellingen en dat maar liefst 11 dagen lang.

Boulevard is een festival waar ontzettend veel te zien en te beleven is, maar het is dus wel heul veul. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal te zien en te doen is en hoe je je het beste kunt orinteren. Gelukkig heeft de organisatie van het festival goed door dat niet iedereen dezelfde interesses heeft. Het heeft daarom vier profielen van verschillende bezoekers/cultuurliefhebbers gemaakt. Je kunt degene kiezen die het beste bij jou past en voor elke dag van het festival hun programma volgen.

Wil je het jezelf makkelijk maken, dan kun je natuurlijk gewoon naar de Parade gaan, het centrale punt van Theaterfestival Boulevard. In het grote theater op het plein zijn verschillende optredens en ook in de kleinere tentjes kun je ter plekke terecht voor een voorstelling. Het plein is bovendien voorzien van verschillende barren en foodstands. Wij hebben gisteren al even de sfeer geproefd en die was top! Wil je echter een serieus programma samenstellen, dan zul je wellicht ook andere locaties (zoals de Verkadefabriek, Josephkwartier, Muzerije of zelfs de Zuiderplas) moeten bezoeken.

Welke voorstellingen moet je nou echt niet overslaan?
Hmm, wij als niet specifieke specialisten kunnen het ook niet echt zeggen, maar we hebben ons er een beetje in verdiept. Onderstaand een paar voorstellingen, en de bijbehorende beschrijving van de website van Boulevard, die wij zeker zouden overwegen:

De Nachtsessies – 3 t/m 11 augustus

Eigen volk laatst: in het Josephkwartier sluiten we de dag af met een hausgemacht sterrenconcert. Theatermakers, muzikanten, technici en medewerkers die op Boulevard 2018 werken, laten van zich horen. Vanaf 23.00 uur zingen, spelen en verbazen deze eigen helden en heldinnen op de binnenplaats. Gratis.

Papa was a Rolling Stone – 3 t/m 6 augustus

Papa Was A Rolling Stone is een theatraal concert rondom de gelijknamige klassieker van The Temptations. In deze muzikale roadtrip wisselen tekst en muziek elkaar af en spelen mensen en herinneringen haasje-over. Een zoektocht van een dochter naar een vader die nooit ging zwerven. Dorien van Gent studeerde in 2015 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Op het ITs Festival dat jaar won ze met haar voorstelling Brieven aan Wolf zowel de Parade Parel als de Publieksprijs.

.Ball – 6 t/m 8 augustus

Tilburg-Noord is geen feest. Maar Nasser El Jackson [1996] overleeft de troosteloosheid dankzij een bal. Lange dagen maken ze, hij en de bal. Soms wel acht uur samen. Met succes: Nasser is de huidige wereldkampioen groundmoves en KNVB-ambassadeur straatvoetbal. In 2016 leert choreograaf Guilherme Miotto de YouTube-held kennen. Hij valt als een blok voor het charisma en de bewegingskunst van Nasser. Uitkomst van zijn een-tweetjes met de Tilburgse tovenaar: een stuitermooi avondvullend trio tussen man, bal en ruimte. Na .Even Worse op Boulevard 2017 viert Miotto opnieuw de vitale drang, ontwapenende kracht en onverzettelijke tederheid van een lichaam dat wil overleven.

Celebrating Food – 3 t/m 12 augustus

Theater en design op je bord!
We hebben ons zomerservies uit de kast gehaald, om Den Bosch Celebrates Food 2018 te vieren. Zin in ons Food-arrangement? Onweerstaanbaar theater en design voor ogen, oren en mond. 

CELEBRATING FOOD! is een smakelijk Boulevard-arrangement dat theater, eten en drinken verenigt. Je kunt het beleven op do 2 t/m zo 12 aug met uitzondering van di 7 aug.

IK – BonteHond – 6 t/m 11 augustus 

Als niemand kijkt, wat maakt het dan uit wat ik doe? Dan kan ik er net zo goed niet zijn. Een depressieve badkamerspiegelbekentenis? Niet bij BonteHond. Hun IKis een keiharde komedie. Thema: zingeving en zelfoverschatting.

BonteHond laat een familie in zee gaan met een ietwat ongewone therapeut. Niet overbodig: vader zit tot zn liezen in een midlifecrisis; moeder heeft een extreme pinda-allergie; hun puberdochter leeft enkel voor het vloggen en tante blijkt akelig narcistisch. Monter gaan ze op zoek naar hun echte IK. Maar ook naar een publiek. Want hun individualisme moet natuurlijk wel gezien worden.

Woest – 4 en 5 augustus

Zijn ouders zijn gescheiden. Woest maakt hem dat. Gebalde vuisten, vergeefs tot tien tellen, rode kop. Dan volgt de uitbarsting. Erger dan Loppersum. De scheiding laat ook de dansvloer splijten. En helft is geel, de andere blauw. Zelfs de inboedel kiest partij. Moeder verschanst zich achter alle gele meubels, vader achter alle blauwe. IKEA-geluk als barricade.

En hij? Onder zijn woede schuilt een dieper verlangen: alles laten zijn zoals het was. Met zijn energieke, virtuoze en acrobatische dans moet dat lukken, hoopt hij.

Woest is een originele dansvoorstelling over dramas en driftkikkers. De hoofdrollen: vijf uitmuntende dansers, een verstopkast en een opmerkelijk groen T-shirt.

 

Categories: Events,Festivals

Leave A Reply

Google+