De 10 Fijnste Vegetarische Restaurants in Den Bosch

In 2017 (en daarvoor ook al) kunnen we er niet meer omheen, vegetarische restaurants. Nu moeten we spijtig zeggen dat er nauwelijks volledig vegetarische restaurants in Den Bosch zijn. Wel zorgen veel restaurants voor genoeg vegetarische opties, die zeker niet onderdoen voor de rest van de gerechten. Omdat we toch merken dat er zich steeds meer vegetariërs in ons midden begeven: De 10 Fijnste Vegetarische Restaurants in Den Bosch.

1. FF Swanjee

Één van onze persoonlijke favorieten is toch wel FF Swanjee, met een fantastisch uitzicht op de Sint Jan. Zowel tijdens de lunch als diner zijn er voldoende, heerlijke vegetarische opties te bestellen. FF Swanjee werkt met kleine en grote wapaz, wereldtapas, en biologische producten. Hierdoor zijn meerdere gerechtjes te proeven. De keukenbrigade weet fijne invloeden vanuit de hele wereld te verwerken in fantastisch mooie gerechten.

FF Swanjee Vegetarische Restaurants in Den Bosch
Credits: FF Swanjee

2. Nom Nom

Een ander favorietje is Nom Nom, in de Snellestraat, waar wordt gewerkt met verse biologische producten. Zowel voor de lunch als voor het diner is er een menukaart, waar ook vegetarische, creatieve gerechten op te vinden zijn. Maar waar je echt naar wilt kijken, dat is het grote bord aan de wand waar alle dagverse specials op staan geschreven! >>> Meer weten? Check onze blogpost hier! <<<

Nom Nom vegetarische restaurants in Den Bosch
Credits: TalkiesMAN

3. Buurt

Aan de rand van het centrum, op de grens naar het Paleiskwartier, vind je ons terug bij Buurt. Bij deze gemoedelijke, eigentijdse restaurant zijn er lekkernijen zoals vegetarische sandwiches of een Thais currysoepje te vinden. Van ontbijt, lunch tot diner, voor elk dagdeel maken de jongens en meiden van Buurt iets vegetarisch voor je klaar. >>> Meer weten? Check onze blogpost hier! <<<

Buurt Vegetarische Restaurants in Den Bosch

4. Zaher

Het Afghaanse restaurant Zaher waar alleen intimi vanaf weten, is een feestje voor de vegetariërs onder ons. Hier wordt in de keuken veel gewerkt met diverse kruiden en groenten. Tip: Ga voor het kennismakingsmenu! En je zit op een heerlijk plekje boven het water.

5. Le Bateau

In het populaire straatje de Snellestraat, net achter de markt, vinden we Restaurant Le Bateau. Dit knusse restaurant is nautisch ingericht en heeft fijne zitplekken. Vegetarisch of andere dieetwensen? Gewoon even aangeven bij het personeel. Vegetarische gerechten schudt de creatieve keuken zo uit hun mouw.

6. Lokaal 1650

Lokaal 1650 vierde dit jaar hun 5-jarige jubileum! Toen mochten we weer even genieten van al het moois dat uit deze keuken komt. Tijdens de lunch kun je onder andere kiezen tussen sandwiches, salades of shared dining. Tijdens het diner is er een uitgebreide kaart waarop duidelijk staat aangegeven welke gerechten vegetarisch zijn. Tip: Shared dining is the way to go hier! >>> Meer weten? Check onze blogpost over het 5-jarige jubileum hier! <<<

7. In Den Zevenden Hemel

Net zoals Lokaal 1650 is Restaurant In Den Zevenden Hemel gelegen in de Korte Putstraat. In Den Zevenden Hemel is van alle markten thuis, want je kunt hier terecht voor lunch, diner en de borrel. Altijd wordt er gezorgd dat er meer dan genoeg vegetarische opties zijn!

8. Nul73

Dit, vaak vergeten, plekje aan de voet van de Sint Jan is waar je wilt zijn voor de creatieve creaties uit de keuken. Nul73 heeft een fijne, uitgebreide lunch- en dinerkaart waar de vegetarische opties duidelijk staan aangegeven. Tip: Kijk ook eens naar het aantrekkelijke keuzemenu!

Nul73 Vegetarische Restaurants in Den Bosch
Credits: Nul73

9. Restaurant Aarde (vroeger Artisan)

Restaurant Aarde zit verstopt in de chique Verwerstraat en specialisteert zich in flexitarisch eten. In 2018 hebben zij hun chique Franse restaurant Artisan omgegooid naar Restaurant Aarde, waar er veel aandacht is voor duurzaamheid. 50% van de kaart bestaat uit vegetarische gerechten. Geheimpje: Wat niet veel mensen weten, is dat zij een fantastische binnentuin hebben!

10. Pollevie Bar & Kitchen

Pollevie Bar & Kitchen is dit jaar uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant 2017! Deze vermelding gaat niet om de beste vegetarische keuken, maar om de keukens waar groenten de grootste inspiratiebron zijn. De keukenbrigade van Pollevie tovert dan ook mooie, creatieve gerechten op tafel waarbij groenten vaak de sleutel zijn. >>> Meer weten over Pollevie? Check onze blogpost hier! <<<

Vegetarische Restaurants in Den Bosch om te Lunchen

Naast bovenstaande vegetarische restaurants in Den Bosch zijn er ook veel fijne plekjes om te lunchen.

Oerwoud Vegetarische Restaurants in Den Bosch
Credits: Oerwoud
  • Een tijdje geleden waren wij voor het eerst bij Oerwoud in de Vughterstraat. In deze health cafe & stadstuinwinkel kun je terecht voor een healthy lunch. Organic & plantaardig zijn de magische woorden bij een vegetarisch/vegan ontbijt en lunch. >>> Meer weten over Oerwoud? Check onze blogpost hier! <<<
  • Bij Crème Coffee & Pastry in de Snellestraat kun je terecht voor meerdere kleine gerechtjes om te delen. Sinds kort is dit shared dining concept ook ‘s avonds te verkrijgen.
  • Sinds een tijdje heeft Den Bosch ook een Yoghurt Barn en wat is dit fijn zeg! Hier haal jij je yoghurtjes, smoothies & overnight oats. Tip: Ga hierheen voor een high tea met verschillende slow teas, hartige en zoete lekkernijen en natuurlijk verschillende yoghurtjes. >>> Meer weten? Check onze blogpost hier! <<<
  • Nom Nom heeft sinds dit jaar een zusje: Fifty/Fifty! Deze take out in de Snellestraat zorgt voor de nodige healthy & guilty pleasures. Hier scoor je onder andere vegetarische softshell taco’s en lekkere overnight oats! >>> Wij waren bij de opening. Check onze blogpost hier! <<<
  • Natuurlijk mag Bagels & Beans niet ontbreken in dit lijstje. Nu op 2 plekken in Den Bosch, op het Paleiskwartier en in het oude centrum.

FiftyFifty Vegetarische Restaurants in Den Bosch

Mis je nog een aantal toppers in onze lijst van favoriete vegetarische restaurants in Den Bosch? Laat het ons dan weten door een comment hieronder achter te laten!


Disclaimer: Bij nagenoeg alle restaurants is het zo, dat wanneer je aangeeft vegetarisch te willen eten (of andere wensen hebt), je dit het beste meteen kunt aangeven. Zo kunnen de gastheren en -vrouwen je meteen adviseren over hun menukaart en eventuele mogelijkheden buiten de kaart om. Dat er misschien maar één vegetarische optie op de menukaart staat, wil niet zeggen dat ze niks voor je kunnen doen. Just ask ;)


Volg ons! Volg Den Bosch City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!

facebook.com/denboschcityblog
twitter.com/Denboschcity

instagram.com/dbcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

Danielle van den Berg

Hoofdredacteur DenBoschCityBlog.nl | Eigenaar Studio Dani | Content creator Coco Dee Wanderlust…

3 reacties

  1. Pingback: De Vegetarische Restaurantweek: Auberge de Veste doet mee!

  2. Bedankt voor het delen van deze vegetarische restaurants in Den Bosch. Ik vind het soms lastig om goede vegetarische restaurants te vinden waar ik kan lunchen. Ook ga ik de opties even doorsturen naar een vriendin van mij.

    Reply

Leave A Reply

Google+