Weekendguide voor 16, 17 & 18 september

0

Oh ja, het is echt waar: het is vrijdag! Een lekker vrij weekend voor de deur en er is weer van alles te doen in onze mooie stad!

Things to do

 • Bourgondiërs kunnen dit weekend hun hart ophalen want het is namelijk Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch. Op de Parade vind je allerlei mini-restaurants uit Den Bosch en omgeving. Je kunt overal lekker eten en drinken, kookworkshops volgen en ook nog de voetjes van de vloer laten gaan!
 • Wil je alle calorieën van Bourgondisch er weer aftrainen? Doe dan zondag mee aan Gezond Den Bosch, dat wordt gehouden in turnhal FlikFlak. Je kunt onder andere meedoen aan sportwedstrijden, workshops en je fitheid laten testen. Ook voor kinderen wordt er van alles georganiseerd.
 • Het festivalseizoen nog eens dunnetjes overdoen? Dat kan tijdens Lekker dansen! op vrijdag in poppodium W2.

eten en drinken

New and notable: 

 • Gek op oude elpees en op koffie? Dan moet je echt naar Maestro’s recordcafé en koffiebar, een nieuwe aanwinst in de Hinthamerstraat. Lekker struinen tussen de oude platen en daarna een kopje koffie drinken en een lekker broodje eten. Kan het nog beter?
 • Ook kattenfans kunnen tegenwoordig aan hun trekken komen in Den Bosch en wel bij Kattenparadijs Mispoes. Neem een lekker stukje taart of eet een broodje en kroel ondertussen met een van de zeven katten.
 • Gezond en bewust ontbijten en lunchen doe je vanaf nu bij PuurGondisch, om de hoek bij de Markt. Neem plaats aan een van de gezellige tafeltjes of bestel een lekker broodje of sapje ‘to go’.
 • De Korte Putstraat is een nieuw Italiaans restaurant rijker: Onesto. Een aanrader wat ons betreft!
 • Fan van pizza? Dan kun je bij pizzabar DEEG terecht. Nieuw, hip en happening in Den Bosch. Reserveren is verstandig.

Lunchen in Den Bosch

Een lekker ijsje na afloop? Die haal je in Den Bosch het beste bij Frezzo in de Visstraat of Zammateo in de Nieuwstraat.

Opzoek naar een restaurant? Probeer eens:

Of liever een biertje, cocktail of wijntje? Gezelligheid gegarandeerd bij:

Twee foodieproof lijstjes om het weekend nóg relaxter te maken:


Schermafbeelding 2014-12-18 om 15.25.48

Fijn shoppen dit weekend? Dan moet je zeker binnen stappen bij de volgende winkels

 • Fan van Scandinavisch Design? Loop dan zeker eens bij MisterDesign binnen
 • Voor de leukste babykleertjes en -spulletjes ga je naar Lotje, dat je bereikt via de ingang van Jos van Rosmalen aan het Fonteinpleintje.

Jheronimus-bosch

 • Een wonderlijke klim… Je hebt nu nog de kans om in de dakgoten van de Sint-Jan te lopen en de bijzondere luchtboogbeelden te bekijken. Ook leuk voor kinderen!

 • Jeroen Bosch en de stad ontdekken kan nu ook met de Bosch by Night Walking Dinner. Je vertrekt met een bus vanaf hotel Mövenpick (waar je een drankje drinkt) naar de stad en eet vervolgens in verschillende restaurants een voor-, hoofd- en nagerecht. De avond wordt afgesloten met de Bosch by Night lichtshow op de Markt.
 • Op de Binnendieze beleef je de Bosch Experience ook op het water met de hemel- en hellevaart. Gemaakt in samenwerking met de Efteling dus dat belooft wat!

Volg ons! Volg Den Bosch City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!

facebook.com/denboschcityblog
twitter.com/Denboschcity

instagram.com/dbcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

Leave A Reply

Google+