Den Bosch Weekendtips voor 26, 27 + 28 februari!

0

We ♡ the weekend. En als het winterzonnetje blijft schijnen kan ons geluk niet op. Lekker struinen door de stad, inspiratie voor vrolijke spring outfits opdoen, boodschappen op de markt en daarna lekker koffiedrinken of borrelen. Ontdek onze tips voor het weekend in deze Den Bosch Weekend Guide!

<img src="Schermafbeelding-2014-12-18-om-15.25.58.png" alt="weekend 's-hertogenbosch">

  • In het kader van meuk is leuk! Staat er zondag weer een rommelmarkt op de planning dit keer in de DMT Loods.
  • Inspiratie nodig voor je tuin, of plannen om een nieuwe tuin aan te leggen? Ga dan naar Tuinidee in de Brabanthallen.

eten en drinken

  • Vrijdag is het weer tijd voor Sushi Friday bij Wijnbar Bij Dirk
  • Heb jij soms ook zo’n zin in comfort food? Wij lusten wel een lekkere juicy hamburger hoor zo nu en dan! De beste hotspots om burgers te eten in Den Bosch zijn: Tic Tac & Bar 35

Jheronimus-bosch

De hoofdattractie is natuurlijk tentoonstelling Visioenen van een Genie in het Noordbrabants Museum. Daarnaast zijn er ook andere exposities die in het teken van Jheronimus Bosch staan:

  • KOPIE, een moderne blik op een eeuwenoud fenomeen. Kopie is tentoonstelling van de Bossche Kunstschilder Arnold van de Laar. Het vrije werk van van de Laar gaat vanaf zaterdag in Museum Slager een interessante confrontatie aan met kopieën naar onder meer Jeroen Bosch, Rembrandt en Jan Steen.
  • Mail art expositie Van Bosch naar Bruegel. Deze art-expositie in het Jheronimus Art Center toont honderden kunstwerken van kunstenaars die zich hebben laten inspireren door het werk van Jheronimus Bosch
  • ’s-Hertogenbosch anno 1500: stap in de stad van Jheronimus Bosch! In het Groot Tuighuis is  een tentoonstelling te zien die bezoekers de stad laat zien en beleven waarin Bosch leefde en werkte.
  • Reconstructie Tuin der Lusten. Gedurende 2016 maakt Henk Groenendaal een reconstructie van het meest bekende drieluik van Jheronimus Bosch, “De Tuin der Lusten”, ontdek de voortgang van Henk in het Zwanenbroedershuis in de Hinthamerstraat.


Schermafbeelding 2014-12-18 om 15.25.48


Schermafbeelding 2015-05-12 om 12.12.08

Een avond naar het theater, een gezellige comedy show, luisteren naar live muziek of uit je dak gaan op de dansvloer? Check dan de volgende agenda’s voor een avondje genieten:


Volg ons! Volg Den Bosch City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!

facebook.com/denboschcityblog
twitter.com/Denboschcity

instagram.com/dbcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

 
Noëlle

Leave A Reply

Google+