Wil je heen: Thuis bij van Drakestein

7

Pop-up is als je het ons vraagt het codewoord van de Bossche zomer van 2020. Vanaf nu kun je tijdens je Bossche Staycation van dinsdag t/m zondag heerlijke lunchen, borrelen en dineren op ons eigen “Museumplein” bij van Drakestein.

Onder het toeziend oog van “de gouden Bossche draak” geniet je daar van bijvoorbeeld een heerlijke pornstar martini of gewoon een fris biertje, al dan niet met Bourgondische bitterballen. De chefs van Museum Brasserie – Maison van den Boer & Brasserie Ome Bernard hebben voor de lunch en het diner een heerlijk 2-3-4 of 5 gangen menu samengesteld.

De wijnen worden verzorgd door Wijnbar Bij Dirk. Dirk heeft in samenwerking met Ben’s Favourites een mooie selectie wijnen gekozen. Dat wordt serieus gezellig en genieten bij van Drakestein.

Met wie ga jij borrelen bij van Drakestein, deze zomer?

Er is ruimte voor 120 gasten. Een tafeltje bij van Drakestein kan hier gereserveerd worden.

Nieuwsgierig waar de Naam Thuis Bij Van Drakestein vandaan komt?

Nou vooruit een klein geschiedenis lesje dan… Het niet zo gezellige verhaal van de Bossche Draak:

We gaan terug naar 1881. Toen kreeg de heer Bosch van Drakestein, Commissaris van de Koningin, te maken met een enorm drama. Hij had twee dochters, een tweeling, van 16 jaar. Op 19 november stierf de ene dochter. Een dag later, op 20 november, overleed ook zijn andere dochter. Drie jaar later werd hij weer door het noodlot getroffen. Zijn vrouw overleed. Hoe zijn vrouw en dochters zijn gestorven, is niet bekend. Toen hij in 1894 zelf stierf, liet hij de gemeente Den Bosch een erfenis na van 10.000 gulden. Dit geld was bestemd voor de oprichting van een fonteinmonument ter herinnering aan zijn overleden dochters en vrouw. In 1903 werd ‘De Draak’ onthuld, De draak houdt het familiewapen met de spreuk ‘Virtute et Labore’ (Door deugd en arbeid) in zijn klauw.

Wat een toeval dat juist nu de gouden draak nu op het museumplein te bewonderen is. Het plein waar de vroegere commissaris van de koningin dhr. Bosch van Drakestein heeft gewoond!

De Gouden Draak is “Thuis bij van Drakestein”.

Bekijk ook:


Volg ons! Volg Den Bosch City Blog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van de stad en meer!
facebook.com/denboschcityblog
instagram.com/dbcityblog
pinterest.com/tipsdenbosch

Noëlle
Google+