De zeven hoofdzonden proeven met Bosch By Night Walking Dinner

0

whatsapp-image-2016-10-01-at-08-53-555

 

Wie het heeft over de zeven hoofdzonden  kan niet om het schilderij van onze eigen Jheronimus Bosch heen.  We maken ons allemaal wel eens schuldig aan: Superbia – Ijdelheid, Avaritia – Hebzucht, Luxuria – Lust, Invidia – Jaloezie, Gula – Vraatzucht, Ira – Wraak of Acedia – Luiheid. En hoe slim is het dan om in het jaar van Jeroen Bosch, zijn zeven hoofdzonden te combineren met dineren.

whatsapp-image-2016-10-01-at-08-57-03

 

 

 

 

 

Wat houdt het precies in hoor ik je denken. Nou per gang (voor-, hoofd- en nagerecht) eet je op een andere locatie in onze mooie stad. Zo ontdek je, alsof wij dat niet al lang wisten, hoe bourgondische Den Bosch is. Alle gerechten zijn geïnspireerd op de Zeven Hoofdzonden van onze favoriete schilder en dat geeft een avondje lekker eten, net wat extra’s.

whatsapp-image-2016-10-01-at-08-53-553

 

Voorzien van een kaart van de stad, een op naam uitgeschreven menu, een Jheronimus Bosch speldje en een kleine aperitiefje,  ga je vanaf Hotel Mövenpick op pad. Onze route bracht ons langs Lux voor een heerlijk voorgerecht met het thema ‘Ijdelheid’. Daarna vervolgde de route naar Kek waar we (beter kan niet) mochten genieten van zonde Gula ofwel ‘Vraatzucht’. Voor we op pad gaan naar het dessert maken we eerst een tussenstop op de Markt voor de spectaculaire Bosch By Night Lichtshow. Vervolgens af te sluiten bij Brasserij Breton voor een zoete versnapering in het thema ‘Lust’.

De restaurants zijn uitgedaagd om iets creatiefs neer te zetten rondom het thema Jeroen Bosch en de Zeven Hoofdzonden, wat ons betreft is dat helemaal gelukt!

whatsapp-image-2016-10-01-at-08-53-552

 

 

 

Waar: Startpunt Mövenpick Hotel, Pettelaarpark 90, 5216 PH ‘s-Hertogenbosch

Openingstijden: arrangement is van donderdag t/m zaterdag ivm Bosch By Night lichtshow

Prijs: 49,50 euro p.p (parkeren bij Mövenpick Hotel, eerste drank op terras (indien het weer het toelaat), bezoek aan drie verschillende restaurants (voor-, hoofd- en nagerecht) inclusief glas wijn bij de eerste twee gangen en koffie/thee achteraf.

Boeken via: http://www.bezoekdenbosch.nl/nl/deals-overzicht/bosch-by-night-walking-dinner

Deelnemende restaurants: Ries Eten en Drinken, Restaurant Kek, ff Swanjee, Golden Tulip Hotel Central, Restaurant Lux, Restaurant Allerlei-Visserij, Zoetelief, Mövenpick Hotel, Brasserij Breton en Restaurant Pilkington’s

 

 

 

 

Categories: Den Bosch City Blog

Noëlle

Leave A Reply

Google+